Viso grūdo ruginiai miltai | Malsena Viso grūdo ruginiai miltai | Malsena
LT
EN

Produktai

Viso grūdo ruginiai miltai

AKMENINIŲ GIRNŲ NUGLOSTYTI

Malami akmeninėmis girnomis grūdai įkaista mažiau, todėl miltuose išsaugoma dar daugiau vertingųjų medžiagų.

VISO GRŪDO – VISO GĖRIO

Nenusijota nei viena vertinga grūdo dalis, todėl išlieka viskas, kas geriausia grūduose – miltuose gausu mineralų, vitaminų ir skaidulinių medžiagų.

JUODAI NAMINEI DUONAI

Duonos kepėjų pamėgti, rupiai malti iš rinktinių rugių, viso grūdo miltai juodai it senovėje keptai duonai.

Produkto aprašymas

Tęsdami gilias Lietuvos malūninkystės tradicijas, pristatome viso grūdo ruginius miltus. Šie miltai sumalti unikaliomis akmeninėmis girnomis, pagal senąsias tradicijas gaminami, iš kruopščiai atrinktų rugių, išaugintų geriausiuose, tradicinę žemdirbystę puoselėjančiuose Lietuvos ūkininkų laukuose. Jie tarsi protėvių istorijos paveldas – laiko, kuomet miltai buvo garbinami ir vertinami už namuose kepamai duonai suteikiamą skonį ir aromatą.

Rupaus malimo, turtingi sėlenomis (natūraliomis skaidulinėmis medžiagomis), viso grūdo ruginiai miltai ne tik pasižymi ypatingomis skonio savybėmis, bet savo sudėtyje išsaugo ir visus vitaminus bei mineralus, esančius rugiuose. Būtent iš tokių miltų yra kepama tradicinė lietuviška ruginė duona.

rakto-skylute

Produktas ženklinamas rakto skylute. Simboliu pažymėtuose produktuose yra gerokai mažiau sočiųjų riebalų, cukraus, druskos ir daug maistinių skaidulų.

Susiję receptai

Receptai

Sourdough duona su burokėliais

Receptai

Lietuviška juoda duona

Receptai

Daržoviniai keksiukai su visų grūdo dalių ruginiais miltais

Receptai

Ruginis pyragas su vėlyvosiomis braškėmis

Receptai

Ruginė 4 grūdų pusryčių duonelė

Receptai

Pyragas su granola

Receptai

PRANCŪZIŠKA DUONA

Receptai

NAMINĖ PLIKYTA DUONA

Receptai

VISO GRŪDO DALIŲ RUGINIAI BLYNAI SU TUNO ĮDARU

Receptai

DUONA SU SEZAMU

Receptai

RUGINĖ RIEKELĖ

Receptai

BORODINO DUONA

Receptai

6 GRŪDŲ DUONA

Receptai

RAUGAS LEVAIN

Receptai

RUGINIS RAUGAS

Receptai

UNIVERSALUS RAUGAS

Receptai

Viso grūdo ruginė duonelė „Žiedas“ su selėnomis

Receptai

Naminiai ruginiai blynai

Receptai

Naminė ruginė duona su raugu duonkepei

Komentarai
Linas2019-05-06 11:44 rašė:

Ar butu galimybe isigyti 25kg maisa viso grudo ruginiu miltu ir kur bei kokia kaina?

Romas2020-03-06 11:00 rašė:

Kokį procentą sudaro glitimas ruginiuose miltuose ?

edmundas2020-05-292020-05-29 23:11 rašė:

Kepu rugine duona pastoviai,gavau pirkti biraus ruginio salyklo,o taip pat skysto miezinio salyklo,nezinau,kaip dozuoti i tesla pagal bendram miltu kiekiui,- pvz .ruginiu miltu vienam kilogramui.Mano pabandymas kepti duona su salyklu baigesi tuom,kad duona gavosi labai karti lyg butu vien susvylusi,ir labai tamsi.Norejau iskepti Borodino duona,i kuria dedasi salyklas.Prasau patarti,koki kieki reikia deti salyklo,kad butu malonus subalansuotas skonis ir ar butinai tada cukraus ar medaus kieki reikia labai didinti,nors as i tesla dedu labai nedaug arba visai nededu cukraus ar medaus.? kepu dazniausiai jusu Malsenos ruginiais miltais ,labai patinka pilno grudo,taciau perku ir Seimininkes ruginius,bei Dobele,kai jusu miltu nerandu parduotuvese.Linkiu Jusu kolektyvui pasiekimu,malant bei didinant asortimentus-pvz-labai noretusi labai grubaus malimo ruginiu miltu,kuriuos,kaip papildomus deti galima butu i tesla kepant rupia duona.Mano svajone iskepti kadaise vaikysteje valgyta rugine duona „Rugelis“ su pilnu grudu arba grubiai sukapotu grudu priedu.Galetu pardavime atsirasti ir -ruginiu miltu keliu malimo rupumo misinys.Aciu.

    Fausta2020-06-23 14:17 rašė:

    Sveiki, kartumas atsirado dėl didelio kiekio salyklo. Mes naudojame smulkaus malimo ruginį fermentuotą salyklą, kurio spalva panaši kaip maltos kavos. Nežinome, kokį salyklą naudojote, tačiau skirtingų salyklų kokybė skiriasi. Naudojant salyklą cukraus ir medaus galite nenaudoti, taip pat nebūtina cukraus ir medaus dėti į tešlą kepant ir be salyklo – tai skonio reikalas. Savo kepiniams naudojame 8–10g salyklo – 1 kg tešlos. Salyklą yra geriausia užplikyti kartu su miltais ir kmynais, tuomet jis labiau atskleidžia savo aromatą. Patariame su salyklu paeksperimentuoti, dėkite po nedidelį kiekį ir sekančius kartus didinkite, taip atrasite sau labiausiai tinkantį salyklo kiekį bei patinkantį skonį.