Daržoviniai keksiukai su visų grūdo dalių ruginiais miltais | Malsena Daržoviniai keksiukai su visų grūdo dalių ruginiais miltais | Malsena
LT
EN

Receptai

Daržoviniai keksiukai su visų grūdo dalių ruginiais miltais

„Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins ne tik per pusryčius: juos galima neštis ir į iškylą ar valgyti kaip bandelę prie sriubos. Tarkuota cukinija, džiovinti pomidorai suteikia lengvumo ir drėgnumo.” – Beata Nicholson

Jums reikės:
  • 1 šaukšto grietinės
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 1,5 a. š. sodos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • druskos

Paruošimas

  1. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakame su šaukštu grietinės ir dosniu žiupsniu druskos. Pamažu pilame ir įplakame ištirpintą sviestą arba aliejų. Įberiame šaukštelį raudonėlio.
  2. Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda, beriame į kiaušinių plakinį vis maišydami.
  3. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir įmaišome į tešlą. Į ją dedame ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, beriame tarkuotą sūrį ir gabalėliais sutrupintą fetą.
  4. Pilame į keksiukų formeles.
  5. Kepame 180 °C orkaitėje 30-35 min.

Susiję produktai:

Komentarai