Pyragas su granola | Malsena Pyragas su granola | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragas su granola

Pyragas su granola – idealiai tiks dovanai! Gardus, purus ir nepakartojamo skonio! Lieka tik gražiai supakuoti :)

Tešlai:

70 g sviesto;
50 g cukraus;
1 v. š. vanilinio cukraus;
2 kiaušinių;
80 g VISO GRŪDO avižinių miltų;
40 g VISO GRŪDO ruginių miltų;
1 a. š. kepimo miltelių.

Varškės masei:

200 g varškės;
1 v. š. (be kaupo) cukraus;
50 g razinų.

Obuolių masei:

300 g obuolių;
1 citrinos.

Granolai:

20 g VISO GRŪDO avižinių dribsnių;
40 g cukraus;
20 g medaus;
30 g sviesto;
½ a. š. cinamono;
60 g riešutų.

Paruošimas

  1. Pradėkite nuo granolos paruošimo. Sutraiškykite riešutus vidutinio smulkumo gabaliukais, suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
  2. eptuvėje kartu pakaitinkite medų, sviestą, cukrų ir cinamoną. Supilkite prieš tai sumaišytą riešutų-dribsnių masę, viską gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
  3. Paimkite dubenį, sumaišykite avižinius ir ruginius miltus bei kepimo miltelius. Lengvai pašildykite sviestą, bet neištirpinkite. Pašildytą sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir dar šiek tiek paplakite. Palengva suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Paimkite kitą dubenį, sukrėskite varškę, suberkite cukrų ir razinas – viską išmaišykite.
  5. Nuplaukite obuolius ir nulupkite odelę, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  6. Kepimo formą patepkite aliejumi ir lengvai pabarstykite avižiniais dribsniais. Supilkite ir tolygiai paskirstykite tešlos masę, vėliau sudėkite varškės masę bei išdėliokite obuolius. Sluoksniavimą užbaikite granolos mase.
  7. Kepkite 180⁰C įkaitintoje orkaitėje, apie 25-30 min. Leiskite atvėsti.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai