VISO GRŪDO DALIŲ RUGINIAI BLYNAI SU TUNO ĮDARU | Malsena VISO GRŪDO DALIŲ RUGINIAI BLYNAI SU TUNO ĮDARU | Malsena
LT
EN

Receptai

VISO GRŪDO DALIŲ RUGINIAI BLYNAI SU TUNO ĮDARU
Tešlai:

250 g VISO GRŪDO RUGINIŲ miltų;

Žiupsnelio druskos;

0.5 v. š. cukraus;

450 ml pieno;

4 kiaušinių;

20 g ištirpinto sviesto.

Įdarui:

100 g tuno aliejuje;

3 smulkiai pjaustytų agurkų;

140 g smulkiai pjaustytų pomidorų;

50 g sutrinto avocado;

1 v. š. petražolių;

1 v. š. krapų;

10 baziliko lapų;

20 g mulkiai pjaustyto kietojo sūrio;

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Dubenėlyje į miltus sudedame druską ir cukrų.

Ant miltų įmušame kiaušinius ir įpilame trečdalį pieno.

Maišome tik kiaušinius ir pieną esančius ant miltų, miltus prie kraštų paliekame nemaišytus. Kai kiaušinių ir pieno masė tampa vientisa, įpilame dar trečdalį pieno ir šį kartą maišome visa masę, pabaigoje supilame likusį trečdalį pieno ir gerai išmaišome (geriausiai rankiniu plaktuvėliu).

Galiausiai sudedame sviestą, išmaišome ir paliekame tešlą 30 minučių pastovėti.

Įdaro paruošimas

Sudedame visus ingredientus į dubenį ir išmaišome, pridedant druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ar aliejumi visa keptuvės plotą.

Pilame tešlą į keptuvę ir kepame ant mažos ugnies, kol blynas apačioje taps rusvas. Apverčiame.

Kai blynai paruošti, į juos suvyniojame įdarą ir dedame į specialius indus arba ant kepimo popieriaus ar folijos, kad nepriliptų.

Kepame orkaitėje.

Susiję produktai:

Komentarai