6 GRŪDŲ DUONA | Malsena 6 GRŪDŲ DUONA | Malsena
LT
EN

Receptai

6 GRŪDŲ DUONA
Raugas

250 g viso grūdo ruginių miltų;
250 g vandens (apie 30°C);
200 g raugo.

Visus ingredientus supilti į indą, išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 12 val.

Grūdai

100 g rugių grūdų (galima traiškytų);
100 g kviečių grūdų;
50 g saulėgrąžų;
50 g moliūgų sėklų;
50 g sezamo sėklų;
50 g linų sėmenų (nemaltų, termiškai apdorotų);
200 ml vandens.

Grūdus užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti kambario temperatūroje apie 12-16 val.

Paruošimas

Tešla

Paruoštas raugas po 12 val. rūgimo;
Išmirkyti grūdai;
500 g viso grūdo ruginių miltų;
500 g kvietinių miltų (812D);
35 g medaus;
35 g druskos;
350-380 ml šilto vandens.

Visus ingredientus supilti į dubenėlį ir minkyti rankomis apie 15 min. (su maišykle – apie 7-8 min.). Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio pailgus kepaliukus, sudėti juos į kildymo formas sujungimu į apačią, arba iš karto į kepimo formas (sujungimais į apačią) ir kildyti apie 2 valandas (šiltoje vietoje), kol duonos tūris padidės dvigubai. Jeigu kildote kildymo formose, prieš kepant reikia apversti kepaliukus ant kepimo skardos, tada sujungimas bus viršuje – tose vietose duona kepant įplyš.
Kepti 10 min. 250°C orkaitėje, po to sumažinti iki 200°C ir kepti apie 45-50 min.
Iškeptos duonos paviršių apipurkšti vandeniu.

Susiję produktai:

Komentarai