RUGINĖ RIEKELĖ | Malsena RUGINĖ RIEKELĖ | Malsena
LT
EN

Receptai

RUGINĖ RIEKELĖ
Sudėtis:

500 g. ruginių visų grūdų miltų;
400 ml vandens;
15 g šviežių mielių;

3 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus arba medaus;
2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
2 arbatiniai šaukšteliai kmynų.

Paruošimas

Į šiltą (25°C) vandenį sudėti cukrų (medų), mieles ir gerai išmaišyti, kad ištirptų mielės. Suberti miltus, kmynus, išmaišius suberi druską ir išminkyti tešlą. Tešlą sudėti į indą, uždengti rankšluosčiu arba maistine plėvele ir laikyti šiltai 1 valandą.

Ant miltais pabarstyto stalo išimti tešlą, paminkyti 5 minutes ir iškočioti maždaug 2 cm storio stačiakampį lakštą, po to supjaustyti jį į maždaug 7×10 cm dydžio stačiakampio formos riekutes. Riekutes sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, subadyti paviršių su šakute ir palikti pakilti 40 min. Kepti 250 °C temperatūroje apie 20-25 min. Prieš kepant apipurkšti vandeniu.

Susiję produktai:

Komentarai
Evelina2020-03-26 20:51 rašė:

Sveiki, ar galima iš tų pačių ingridientų kepti vieną kepaliuką duonos, o ne riekelėmis? Ar kepimo technika būtų tapati? Dėkui.

Fausta2020-06-23 14:13 rašė:

Sveiki, galite kepti iš tų pačių ingredientų, tačiau šiek tiek keičiasi duonos kepimo eiga. Tešlos kočioti nereikia, tiesiog sudėkite ją į kepimo formą ir pakildinkite apie 1 val., tuomet kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., vėliau sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar 20 min.