RUGINĖ RIEKELĖ | Malsena RUGINĖ RIEKELĖ | Malsena
LT
EN

Receptai

RUGINĖ RIEKELĖ
Sudėtis:

500 g. ruginių viso grūdo miltų;
400 ml vandens;
15 g. šviežių mielių;

3 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus arba medus;
2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
2 arbatiniai šaukšteliai kmynų.

Paruošimas

Į šiltą (25°C) vandenį sudėti cukrų (medų), mieles ir gerai išmaišyti, kad ištirptų mielės. Suberi miltus, kmynus, išmaišius suberi druską ir išminkyti tešlą. Tešlą sudėti į indą, uždengti rankšluosčiu arba maistine plėvele ir laikyti šiltai 1 valandą.

Ant miltais pabarstyto stalo išimti tešlą, paminkyti 5 minutes ir iškočioti maždaug 2 cm storio stačiakampį lakštą, po to supjaustyti jį į maždaug 7×10 cm dydžio stačiakampio formos riekutes. Riekutes sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, subadyti paviršių su šakutė ir palikti pakilti 40 min. Kepti 250 °C temperatūroje apie 20-25 min. Prieš kepant apipurkšti vandeniu.

Susiję produktai:

Komentarai