Viso grūdo avižiniai dribsniai | Malsena Viso grūdo avižiniai dribsniai | Malsena
LT
EN

Produktai

Viso grūdo avižiniai dribsniai

TIK LIETUVIŠKOS AVIŽOS
Užauginti Lietuvoje. Atsakingai ir rūpestingai.

VISO GRŪDO – VISO GĖRIO
Neatskirta nei viena vertinga grūdo dalis, tad išlieka viskas, kas geriausia grūduose.

IŠSKIRTINĖ KOKYBĖ
Užauginta „Malsena“ kontroliuojamuose ūkiuose iš skandinaviškų avižų veislių sėklų.

Produkto aprašymas

Avižos išsiskiria iš kitų grūdinių kultūrų savo unikalia skaidulinių medžiagų sudėtimi, nes turi didelį kiekį tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, ypač vertingų žmogaus organizmo veiklai. Beta gliukanai padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiama beta gliukanų įtaka jaučiama, jeigu per dieną suvartojama bent 3 g beta gliukanų gautų iš avižinių dribsnių. Toks kiekis beta gliukanų yra 90 g avižinių dribsnių porcijoje.

Avižos taip pat vertinamos dėl:

  • Vitaminų (B grupės ir folio rūgšties).
  • Mineralų (geležies, seleno, magnio).
  • Lengvai pasisavinamų baltymų.

Avižinius dribsniai puikiai tiks tiek skanioms ir maistingom košėms, tiek skanutėliams desertams – keksiukams bei granolai – ar duonai.

Rekomenduojamas paruošimo būdas

Į 500 ml verdančio vandens arba pieno įpilkite 200 g dribsnių. Išmaišykite ir virkite apie 5 min. Uždengę puodą dangčiu palaikykite 3 min.

rakto-skylute

Produktas ženklinamas rakto skylute. Simboliu pažymėtuose produktuose yra gerokai mažiau sočiųjų riebalų, cukraus, druskos ir daug maistinių skaidulų.

Susiję receptai

Receptai

Sūri avižinė košė su be lukšto virtu kiaušiniu pagal Pusryčiams

Receptai

Bananinė-šokoladinė avižinė košė pagal Pusryčiams

Receptai

Moliūginė košė pagal Pusryčiams

Receptai

Nekepti energetiniai avižinių dribsnių rutuliukai

Receptai

Avižiniai keksiukai su šokolado gabaliukais ir bananais

Receptai

Avižinė košė su bananais, šokoladu ir graikišku jogurtu

Receptai

Avižiniai batonėliai

Receptai

Avižinis bananų glotnutis su šokoladiniu kremu

Receptai

Mangų ir aviečių avižinis glotnutis

Receptai

Avižinė košė su graikišku jogurtu ir žaliosios arbatos milteliais

Receptai

Trupiniuotis su kriaušėmis (arba trupininis desertas)

Receptai

Obuolių ir cinamono avižinis glotnutis

Receptai

Vyšnių, bananų, špinatų avižinis glotnutis

Receptai

Indrės Trusovės „Sveika ir Gardu“ košės receptas

Receptai

Kristinos „Ant medinės lentelės“ košės receptas

Receptai

Avižinis kokteilis su braškėmis

Receptai

Avižinis itališkas omletas „Frittata“ su kopūstais ir morkomis

Receptai

Spelta duona su viso grūdo dribsniais, žalumynais ir uogomis

Receptai

Sveikuoliškas avižų ir riešutų sviesto desertas

Receptai

Avižiniai blynai su špinatais

Receptai

Avižų ir morkų sausainiai – sveikatai palankus užkandis

Receptai

Viso grūdo avižiniai batonėliai su mėlynėmis

Receptai

Viso grūdo avižinis glotnutis su bananais ir vaisiais

Receptai

Avižinių dribsnių košė su kietuoju sūriu, pievagrybiais ir čiobreliais

Receptai

Pyragas su granola

Komentarai