Spelta duona su viso grūdo dribsniais, žalumynais ir uogomis | Malsena Spelta duona su viso grūdo dribsniais, žalumynais ir uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta duona su viso grūdo dribsniais, žalumynais ir uogomis

Šioje duonoje telpa tiek daug: viso grūdo avižinių dribsnių jėga, špinatų stiprybė, Spelta miltų švelnumas, morkų išmintis ir šviežių uogų kvapnumas! Paragaujame? :)

Duonos tešlai

250 g Spelta kvietinių miltų

120 g Malsenos viso grūdo avižinių dribsnių

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštelis malto cinamono

½ šaukštelio druskos

45 g kokosų aliejaus

40 g klevų sirupo

50 ml migdolų pieno

2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Žalumynai pagardinimui

200 g šviežių špinatų lapų

200 g tarkuotų morkų

50 g razinų

100 g šviežių uogų

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190° C.
  2. Kartu išplakite kokosų aliejų, klevų sirupą, migdolų pieną ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame inde sumaišykite Spelta miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  4. Sausus ingredientus palengva įmaišykite į skystus ingredientus. Gerai išmaišę sudėkite susmulkintus špinatų lapus, tarkuotas morkas, razinas ir uogas. Pamaišykite, kad žalumynai pasiskirstytų tolygiai.
  5. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 45 min. Prieš išimdami iš orkaitės leiskite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai
linas2018-02-28 20:18 rašė:

ar cia viskas su proporcijom gerai pabandziau nieko nesupratau

Malsena2018-03-01 08:36 rašė:

Sveiki, Linai. Receptas buvo patikrintas mūsų technologių. Kaip suprantu, kepinys nepavyko?