Avižų ir morkų sausainiai - sveikatai palankus užkandis | Malsena Avižų ir morkų sausainiai - sveikatai palankus užkandis | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižų ir morkų sausainiai – sveikatai palankus užkandis

Avižų ir morkų sausainiai – sveikatai palankus užkandis pagal „Sveikatai palankus“ maisto technologę ir mitybos specialistę Ramintą Bogušienę. Įsitikinkite patys – sveikatai palankus maistas = skanus maistas.

Jums reikės
  • 1 banano
  • 3 šaukštų neraf. kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtinai)
  • 200 g smulkiai sutarkuotų morkų

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną, cukrų. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų.
  3. Sausus ingredientus sumaišykite su tryntu bananu, sirupo ir kokosų aliejaus mase, ir pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.
  4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.
  5. Kepkite apie 12 minučių, kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai
Dovilė2018-03-01 15:46 rašė:

Hmmm…įdomu. Prie ingridientų sąrašo kiaušinis nenurodytas, o proceso aprašyme atsiranda „Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų“. Tai kaip iš tikrųjų su tuo kiaušiniu – jo reikia, ar nereikia?….

Malsena2018-03-02 08:49 rašė:

Dovile, dėkojame už pastabumą. Įtrauksime pasimetusį kiaušinį į ingredientų sąrašą! :)