Moliūginė košė pagal Pusryčiams | Malsena Moliūginė košė pagal Pusryčiams | Malsena
LT
EN

Receptai

Moliūginė košė pagal Pusryčiams

Pasitinkame „Košės dieną“, suvieniję jėgas su tinklaraščio „Pusryčiams“ autore Gabriele ir apsiginklavę neeiliniais avižinių košių receptais. Dalinamės pirmuoju receptu.

Ingredientai košei
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 1-2 v. š. moliūgų tyrės
  • 100-150 ml. migdolų pieno
  • žiupsnelio kvapniųjų pipirų
  • 1/3 a. š. cinamono
  • žiupsnelio muskato miltelių
  • žiupsnelio malto gvazdikėlio
  • žiupsnelio imbiero miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek vanilės esencijos (tiks ir vanilinis cukrus)
  • 1 v. š. klevų sirupo
Pagražinimui
  • Pekano riešutų arba pistacijų
  • Gliaudytų moliūgo sėklų

Paruošimas

Gaminimo eiga:
  1. Virimui skirtame šiek tiek gilesniame inde įkaitinkite migdolų pieną. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius.
  2. Pavirkite 3 min., tuomet į verdančią košę sudėkite moliūgų tyrę ir visus prieskonius. Košę gerai išmaišykite ir leiskite dar kelias minutes pavirti.
  3. Papuoškite mėgstamais riešutais, moliūgo sėklomis, apšlakstykite klevų sirupu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai