Avižiniai blynai su špinatais | Malsena Avižiniai blynai su špinatais | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižiniai blynai su špinatais

Avižiniai blynai su špinatais iš pamėgtų Viso grūdo avižinių dribsnių – puiki idėja pavasariškam pusryčių meniu!

Ingredientai
  • ¼ stiklinės graikiško jogurto
  • 1 didelis obuolys
  • 1 stiklinė špinatų
  • 1 šaukštelio vanilės esencijos
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1­2 šaukštų sviesto arba kokosų aliejaus (keptuvei patepti)

Paruošimas

  1. Sutrinkite avižinius dribsnius ir linų sėmenis maisto trintuvu iki miltų birumo (puikiai tiks Nutribullet maisto trintuvas). Į gautą masę suberkite kepimo miltelius, cukrų ir druską, bei cinamoną. Ingredientus sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į atskirą indą.
  2. Į išplautą maisto trintuvo talpą sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį ir špinatus – išsukite iki tyrelės masės. Tuomet supilkite pieną ir graikišką jogurtą. Išsukite iki vientisos masės.
  3. Atskirame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį su vanilės esencija (nereikia jokių putų!)
  4. Į dribsnių masę supilkite visus šlapiuosius ingredientus ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę. Rekomenduojame blynus kepti ant sviesto arba kokosų aliejaus, kad būtų skaniau.
  6. Suformuoti vienam blynui prireiks maždaug ¼ stiklinės tešlos. Blyneliai turėtų gautis amerikietiško stiliaus – putlūs ir šiek tiek platesnio skersmens nei lietuviškieji.
  7. Patiekite blynelius, pagardinę keliais sviesto gabaliukais ir klevų sirupu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai