Trupiniuotis su kriaušėmis (arba trupininis desertas) | Malsena Trupiniuotis su kriaušėmis (arba trupininis desertas) | Malsena
LT
EN

Receptai

Trupiniuotis su kriaušėmis (arba trupininis desertas)

Trupiniuotis su kriaušėmis (arba tiesiog trupininis pyragas)  Patiekite dar karštą su vaniliniais ledais ar klevų sirupu ir visų aplinkinių aplodismentai bus skirti tik Jums!

  • 6-7 vidutinio dydžio kriaušių
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 1½ šaukštelio cinamono
  • ¼ šaukštelio muskato
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ½ stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
  • ½ stiklinės Malsenos „Karališkų“ kvietinių miltų
  • ½ stiklinės Malsenos visų grūdo dalių avižinių dribsnių
  • ½ stiklinės cukraus
  • ½ stiklinės rudojo cukraus
  • Trečdalis stiklinės pekano riešutų (smulkintų)
  • ¼ šaukštelio druskos
  • Vanilinių ledų ir klevų sirupo (papuošimui)

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pasiruoškite maždaug 20x20cm dydžio kepimo formą ir patepkite riebalais.
  2. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite riekelėmis, sudėkite į didesnį indą. Ant viršaus užpilkite vanilės esenciją, suberkite cinamono ir muskato miltelius bei druską. Lengvai pakratykite indą, kad kriaušės pasidengtų biriais produktais.
  3. Perkelkite kriaušes į kepimo indą. Tolygiai paskleiskite ant kempimo formos dugno.
  4. Kitame inde šakute arba maišytuvu iki vientisos masės išsukite sviestą, miltus, avižinius dribsnius, baltąjį ir rudąjį cukrų, pekano riešutus ir druską.
  5. Gautą tešlą tolygiai paskleiskite ant kriaušių. Pabarstykite cinamonu ir kepkite 45 minutes, kol gražiai apskrus. Iškepus išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti 5-10 minučių.
  6. Patikite dar šiltą šiek tiek mažesniuose indeliuose, pagardinus šaukštu vanilinių ledų ir klevų ar kitu mėgstamu sirupu.

Susiję produktai:

Komentarai