Sveikuoliškas avižų ir riešutų sviesto desertas | Malsena Sveikuoliškas avižų ir riešutų sviesto desertas | Malsena
LT
EN

Receptai

Sveikuoliškas avižų ir riešutų sviesto desertas

Gaivūs ledai, kvapnūs riešutai ir maistingi viso grūdo avižiniai dribsniai susitinka sukurti tobulą gardėsį! Jūsų dėmesiui Sveikuoliškas avižų ir riešutų sviesto desertas.

Jums reikės:
  • ¾ stilinės (50 g) rudojo cukraus
  • ¼ stiklinės (20 g) medaus
  • 2 šaukštų migdolų pieno
  • 2 kiaušinių, lengvai išplaktų
  • 2 šaukštelių vanilės esencijos
  • 1 stiklinės susmulkinto šokolado ir mėgstamų riešutų gabaliukų

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaite iki 160 ⁰C. Pasiruoškite kepimo formą – ištepkite kepimui orkaitėje tinkamą („špižinę“) keptuvę arba apvalią kepimo formą sviestu.
  2. Vidutinio dydžio inde sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Ant nedidelės ugnies ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite kokosų aliejų ir riešutų sviestą. Smarkiai nekaitinkite ir neleiskite užvirti.
  4. Į ištirpintą masę suberkite rudąjį cukrų, supilkite medų ir kokosų pieną. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir vanilės esenciją, viską išmaišykite
  5. Suberkite avižinių dribsnių ir miltų mišinį į skystąją masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite šokolado ir riešutų gabaliukus ir dar kartą išmaišykite, kad šie tolygiai pasiskirstytų masėje.
  6. Gautą masę supilkite į kepimui orkaitėje paruoštą keptuvę/kepimo formą. Kepkite 20-30 minučių, iki krašteliai įgaus auksinį atspalvį.
  7. Išėmus iš orkaitės „sausainis“ dar nebus visiškai susiformavęs ir iškepęs. Vėsdamas jis toliau „keps“ ir sukris į reikiamą formą.
  8. Leiskite sausainiui atvėsti, tam prireiks 30-60 min. Patiekite supjaustę gabaliukais, pagardinę rutuliuku, mėgstamo skonio ledų.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai