Avižinis itališkas omletas "Frittata" su kopūstais ir morkomis | Malsena Avižinis itališkas omletas "Frittata" su kopūstais ir morkomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižinis itališkas omletas „Frittata“ su kopūstais ir morkomis

FRITTATA (arba itališkasis omletas) – vos per 15 minučių pagaminamas užkandis ar nauja pusryčių idėja jūsų stalui. Išbandykite! 😋

  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 1 stiklinė plonais šiaudeliais supjaustytų/tarkuotų morkų
  • 2 stiklinės tarkuotų kopūstų
  • 2 stiklinės Viso grūdo avižinių dribsnių „Malsena“
  • 6 dideli kiaušiniai
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis trintų juodųjų pipirų
  • ½ stiklinės sūrio mozzarella

 

Paruošimas

  1. Ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite nepriskrundančią keptuvę.
  2. Įpilkite aliejų ir suberkite čiobrelius.
  3. Sudėkite kopūstus ir morkas. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite, kol ims skirtis sultys.
  4. Suberkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar 2 minutes.
  5. Į iki putų suplaktus kiaušinius suberkite druską ir pipirus, sudėkite sūrį.
  6. Gautą mišinį supilkite ant pakepintų avižų ir daržovių. Apdenkite ir pakepinkite 4-5 minutes, iki bendroje masėje esantis kiaušinis iškeps.
  7. Atsargiai apverskite. Apversti bus lengviau, jei frittata uždengsite lėkšte ir apversite keptuvę, o tuomet paplotėlį įstumsite atgal. Išjunkite viryklę ir leiskite taip pastovėti dar 2 minutes.
  8. Patiekite lėkštėje pagardinę sūriu, raudonėliais ir juodaisiais pipirais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai