Avižiniai batonėliai | Malsena Avižiniai batonėliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Avižiniai batonėliai

Avižiniai batonėliai – kai norisi kažko sveiko, skanaus ir maistingo!

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Ištieskite skardą kepimo popieriumi.
  3. Sumaišykite miltus, sviestą, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą išmaišykite.
  4. Dėkite 3/4 paruoštos masės ant kepimo skardos, tolygiai suspauskite masę, kad gautumėte lygaus paviršiaus sluoksnį.
  5. Ant viršaus išdėliokite abrikosus, tuomet likusią avižinę masę sutrinkite rankomis į trupinukus ir paskirstykite ant viršaus.
  6. Kepkite maždaug 30 minučių.
  7. Iškepus leiskite atvėsti, tada padalinkite į norimo dydžio kvadrato ar stačiakampio formos batonėlius.

Susiję produktai:

Komentarai
Ingrida2019-01-18 22:42 rašė:

O kaip jie sveiki jei apie 30% cukrus sudaro?

    Malsena2019-01-21 08:49 rašė:

    Sveiki, Ingrida, šioje receptūroje cukraus tikrai gerokai mažiau nei 30%.
    Jei norite, visuomet galite pakoreguoti receptūrą ir dėti mažiau cukraus! :)