Miltinis mišinys laimingiems blyneliams "Beatos virtuvė" | Malsena Miltinis mišinys laimingiems blyneliams "Beatos virtuvė" | Malsena
LT
EN

Produktai

Miltinis mišinys laimingiems blyneliams „Beatos virtuvė“

BEATOS RECEPTAS

SVEIKUOLIŠKAS PASIRINKIMAS – tik iš speltų ir avižų miltų

Su LAIMINGŲ VIŠTŲ KIAUŠINIAIS

LENGVA PAGAMINTI

Produkto aprašymas

„Šiuos lietinius galėčiau valgyti be be perstojo – jie dainuoja ir lekštėje, ir burnoje. Speltų ir avižų miltų lietiniai niekuo nenusileidžia klasikiniams kvietinių miltų lietiniams, sakyčiau, net juos lenkia rupesne tekstūra ir sodresniu skoniu. Puikiai tiks tiek sladiems, tiek sūriems įdarams.“ – Beata

Paruošimo būdas

Jums reikės: 400 g mišinio ir 800 ml šalto vandens

  1. Į dubenį suberkite miltinį mišinį ir nuolat maišydami pamažu pilkite vandenį. Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių. Paruoštą tešlą palikite bent 15 minučių pailsėti.
  2. Kepkite ant vidutinės ugnies plonu riebalų sluoksniu išteptoje keptuvėje.

Idėjos įdarams

Saldus: 500 g varškės ištrinkite su vienu kiaušinio tryniu ir šaukštu cukraus, pagardinkite vanile ar tarkuota apelsino žievele, įmaišykite saują brinkintų razinų. Įdarą susukite į lietinius blynelius ir darkart apkepkite keptuvėje.

Vegetariškas: pakepkite tarkuotą morką, cukiniją ir smulkintą porą keptuvėje, kol suminkštės, pagardinkite druska, žiupsneliu kmynų, patrupinkite fetos sūrio, užberkite smulkintų krapų. Susuktus blynelius galima valgyti iškart arba dar kartą apkepę keptuvėje.

Mėsiškas: keptuvėje ant sviesto apkepkite smulkintus pievagrybius su skiltele česnako, sudėkite smulkintą virtą ar keptą vištieną, berkite žiupsnį druskos, pipirų, kapotų petražolių. Ant lietinio dėkite šaukštelį kreminio sūrio, šio įdaro, sulankstykite mėgstamu būdu ir dar kartą apkepkite keptuvėje.

Komentarai