Avinžirnių miltai | Malsena Avinžirnių miltai | Malsena
LT
EN

Produktai

Avinžirnių miltai

SVEIKATAI PALANKŪS
Vis daugiau vartotojų ieško produktų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Avinžirnių miltai puikiai atitinka šiuos poreikius.

DAUG BALTYMŲ
Avinžirnių miltuose yra itin didelis augalinių baltymų kiekis, todėl ypačtinka sportuojantiems, vegetarams ir veganams.

DAUG SKAIDULINIŲ MEDŽIAGŲ
Skaidulos padeda palaikyti virškinimo sveikatą ir ilgesnį sotumo jausmą.

UNIVERSALUMAS
Šie miltai be glitimo, todėl idealu tiems, kurie jo vengia. Tinka įvairiems receptams: nuo tradicinių iki inovatyvių patiekalų. Taip pat naudojami kaip rišamoji medžiaga ir tinka pakeisti dalį ar visus įprastus miltus jūsų receptuose.

Produkto aprašymas

Avinžirnių miltai – natūralus baltymų šaltinis Jūsų kasdienai

Atraskite gardžią ir maistingą alternatyvą tradiciniams miltams – 100 % avinžirnių miltus. Jie pasižymi aukšta augalinių baltymų ir skaidulų koncentracija, todėl puikiai tinka sveikatai palankiai mitybai. Šie miltai yra universalūs: juos lengvai pritaikysite tiek tradiciniams, tiek moderniems patiekalams – nuo blynų ar lietinių iki pikantiškų užkandžių ar kepinių.

Tinka sportuojantiems, vegetarams, veganams ir visiems, kurie ieško natūralių ir vertingų ingredientų savo virtuvėje.

Avinžirnių miltų lietiniai su porais ir grybais

Jums reikės

Lietiniams:

  • 150 g avinžirnių miltų;
  • 0,5 arb. š. jūros druskos;
  • 360 ml šilto vandens.

Įdarui:

  • 15 ml alyvuogių aliejaus (ir šiek tiek papildomai keptuvei patepti);
  • 230 g pjaustytų grybų;
  • 2 maži porai, supjaustyti;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos;
  • 70 g tarkuotos mocarelos sūrio;
  • žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.

Paruošimas

  1. Vidutinio dydžio dubenyje maišykite avinžirnių miltus, druską ir šiltą vandenį, kol masė taps vientisa. Naudokite būtent šiltą vandenį – jis padeda tešlai tinkamai sutirštėti. Palikite pastovėti 15 minučių.
  2. Tuo metu įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėkite grybus, porus, žiupsnį druskos ir pipirų. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ir kepkite, dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės – apie 10 min.
  3. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 1–2 minutes. Išjunkite kaitrą, įmaišykite sūrį. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite dar druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.
  4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros. Dar kartą permaišykite tešlą – ji turi būti gana skysta. Įpilkite pusę arbat. š. aliejaus į keptuvę ir paskirstykite.
  5. Supilkite apie 100 ml tešlos į keptuvę, greitai pakreipkite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų į 13–18 cm skersmens apskritimą. Padidinkite kaitrą iki vidutinės-aukštos ir kepkite blyną nejudindami, kol dugnas ir krašteliai paruduos, apie 2–3 min. Patikrinkite mentele – jei blynas lengvai atsiskiria nuo keptuvės, galite apversti. Jei limpa – dar šiek tiek pakepkite. Apvertus kepkite dar apie 1 minutę.
  6. Paruoštus blynus dėkite į lėkštę. Ant kiekvieno uždėkite porų ir grybų įdaro.
  7. Skaniausi – ką tik pagaminti. Likučiai (atskirai) šaldytuve išsilaikys 2–3 dienas.
Avinžirnių miltų lietiniai
Avinžirnių miltų tartos pagrindas

Jums reikės

  • 250 g avinžirnių miltų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (priklauso nuo pasirinkto įdaro);
  • 120 g sviesto;
  • 4–5 valg. šaukštai šalto vandens.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite visus ingredientus ir pirštais ar įrankiu įspauskite tešlą į kepimo formą (pyrago arba tartos).
  2. Norint lengviau suformuoti pagrindą, naudokite nedidelį puodelį ar stiklinės dugną – juo galima prispausti tešlą tiek dugne, tiek šonuose.
  3. Jei tešla limpa prie rankų ar indo dugno – sudrėkinkite juos vandeniu.
  4. Keliuose vietose pagrindo dugną subadykite šakute – tai padės išvengti burbuliavimo.
  5. Jei norite dalinai iškepto pagrindo, kepkite 8–10 minučių, kol dugnas šiek tiek parus. Visiškai atvėsinkite prieš dėdami įdarą ir kepdami toliau. Galite naudoti pyrago kraštų apsaugą arba foliją, kad kraštai neperkeptų.
  6. Jei norite iškepti su įdaru iš karto, kepkite 10–15 minučių, kol paviršius ir kraštai bus gražiai apskrudę ir iškepę.
Avinžirnių miltų tarta
Komentarai