VISO GRŪDO KVIETINĖ DUONA | Malsena VISO GRŪDO KVIETINĖ DUONA | Malsena
LT
EN

Receptai

VISO GRŪDO KVIETINĖ DUONA
Sudėtis:

300 g paruošto kvietinio raugo;
150 g viso grūdo kvietinių miltų;
250 g kvietinių miltų (550D);

250 g vandens (18-20°C);
30 g kviečių gemalų;
45 g medaus;
15 g druskos.

Paruošimas

Į maišyklės dubenį supilti vandenį, raugą, medų ir gerai išmaišyti. Po to, supilti likusius produktus (galima pridėti 5 g kmynų) ir minkyti apie 10 min, kol tešla taps lygi, elastinga, nelipus prie dubens sienelių. Išminkius tešlą išimti ją ant aliejumi patepto stalo, susukti į rutulį, įdėti į indą ir uždengus rankšluosčiu palikti kambario temperatūroje (~20°C) 1 val. Po to, tešlą išimti ant stalo ir sulankstyti, įdėti atgal į indą ir dar laikyti 1 val. Tuomet, iš tešlos suformuoti kepaliuką, apvolioti jį miltuose, įdėti į kildymo formą, lygia puse į apačią ir kildyti šiltoje vietoje (25-30°C) apie 2-4 valandas, kol kepaliuko apimtis padidės dvigubai.

Pakilusį kepaliuką išversti ant kepimo skardos, galima lengvai įpjauti paviršių ir kepti iki 230°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min su garais (pašovus duoną į orkaitę, jos sieneles papurkšti vandeniu ir uždaryti.). Iškepusi duona įgauna gražiai rusvą spalvą.

Susiję produktai:

Komentarai

Palikti atsakymą (Renata) | Atšaukti atsakymą

Renata2018-11-05 18:41 rašė:

Noriu kvieciu gemalu

Malsena2018-11-06 09:41 rašė:

Sveiki, Renata, kviečių gemalų tikrai rasite visuose didesniuose prekybos centruose.

Lina2020-04-14 02:37 rašė:

Sveiki,

Ar pakilusį kepaliuką kišti į karštą orkaitę, ar į šaltą?
Aš kepu duoną iš trijų rūšių miltų – kvietinių, rupių kvietinių ir rupių ruginių su priedais (įvairiom sėklom, kmynais, saulėgrąžom) ir ją dedu į šaltą orkaitę. Kepu 1 val. 30 min. Tešla gaunasi skystoka, tad kepaliuko neformuoju, o iškilusią masę supilu į kepimo skardą.
Norisi pabandyti išsikepti vien kvietinę duoną. :-)