Liucinos trapios tešlos obuolių pyragas | Malsena Liucinos trapios tešlos obuolių pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Liucinos trapios tešlos obuolių pyragas

Dalinamės pirmuoju Pyragų dienai skirtu receptu. Anot Liucinos, nors ir atrodo ganėtinai paprastas, taip tikrai nėra – jo gamybai panaudoti šviesūs speltų kviečių miltai, pasižymintys maloniu riešutiniu poskoniu. Ypatingą skonį šiam pyragui suteiksite, pagardinę vaniliniai ledais!

Tešlai reikės:

250 ml (2 stiklinių) šviesių speltų kviečių miltų
200 g šalto sviesto
2 šaukštų šalto vandens
4 kiaušinių trynių
1/3 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės mėgstamų maltų riešutų (pasirinktinai)

Įdarui reikės:

4 didelių, rūgščių obuolių (geriausia „Granny Smith“)
Rudojo cukraus arba medaus pagal skonį
1 šaukšto cinamono (tinka ir meduolių prieskoniai)
1-2 šaukštų citrinos sulčių
Didelio šaukšto bulvių krakmolo
Didelio šaukšto maltų džiūvėsėlių
4 nuo tešlos likusių baltymų
1/2 stiklinės cukraus pudros

Paruošimas

  1. Tešlai skirtus ingredientus sudėti į dubenį ir „kapoti“ šaltą sviestą, o paskui sumaišyti iki vientisos masės. Įvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 1–2 val.
  2. Obuolius nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėti cukrų, prieskonius, krakmolą ir džiūvėsėlius.
  3. Atskirame inde išplakti iki standumo baltymus, vėliau dalimis supilti cukraus pudrą ir dar plakti.
  4. 2/3 šaltos tešlos iškočioti ir iškloti 20–21cm skersmens formą. Sudėti obuolius, tuomet baltymus, o likusią tešlą sutarkuoti ant viršaus.
  5. Kepti apie 50 min, 180 laipsnių temperatūroje.
Liucina rekomenduoja patiekti su ledais. Skanaus!
 Paverskite savo firminį pyragą „Liu Patty“ desertinės žvaigžde!
O ar jūs turite savo firminį pyrago receptą? Kelkite jį kartu su nuotrauka į savo Instagram profilį, žymėkite grotažyme #pyragudienaMalsena ir dalyvaukite Pyragų dienos konkurse! Daugiau informacijos rasite čia.

Susiję produktai:

Komentarai