Šokolado, riešutų ir cinamono lazdelės | Malsena Šokolado, riešutų ir cinamono lazdelės | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokolado, riešutų ir cinamono lazdelės

Ar jus aplanko akimirkos, kai labai norisi skanių užkandukų? Siūlome į virtuvę pakviesti gardžiai kvepiantį šokoladą, cinamoną bei riešutus.

Tešlai reikės:

500 g kvietinių miltų;

250 g sviesto;

100 g grietinės;

kiaušinio;

1 a. š. cukraus;

1 a. š. druskos.

Gardinimui:

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

2 v. š. cukraus;

1 a. š. cinamono;

50 g juodojo šokolado;

20 g sviesto;

20 g maltų riešutų.

Paruošimas

Ruošiame tešlą
  • Miltus persijojame ant stalo, vidury padarome duobutę į kurią sutarkuojame per burokinę tarką sviestą, įberiame arbatinį šaukštelį cukraus ir tiek pat druskos. Visus produktus triname rankomis, kol gauname trupinius.
  • Vėl padarome duobutę ir supilame grietinę bei kiaušinį, maišome tešlą (minkyti nereikia, tik maišyti iki vientisos masės).
  • Tešlą uždengiame ir įdedame į šaldytuvą 1 val.
Formuojame lazdeles ir kepame
  • Po to kočiojame ant miltuoto paviršiaus 1 cm storio lakštą. Jį aptepame aliejumi ir užbarstome cukrumi (1 a. š.), cinamonu, ir tarkuotu šokoladu, sulenkiame lakštą per pusę ir lengvai kočiojame.
  • Supjaustome skersai arba išilgai juostelėmis. Švelniai pasukame juosteles kelis kartus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Dedame į 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 10–12 min. kol išsipūs ir gražiai pagels.
Puošiame

Likusį šokoladą (100 g) dedame į dubenėlį su sviestu (10 g) ir ištirpiname vandens vonelėje. Atvėsusių lazdelių galus merkiame į tirpintą šokoladą ir barstome riešutais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai