Pyragas su šviežiais pomidorais ir šonine | Malsena Pyragas su šviežiais pomidorais ir šonine | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragas su šviežiais pomidorais ir šonine

Pyragas su šviežiais pomidorais ir šonine – sprendimas, kuriam pritars net ir išrankiausi virtuvės gurmanai.

P.S. Mūsų siūlomus pagardus drąsiai keiskite savo mėgstamais ingredientais 💚

Pyrago pagrindui
  • 1 stiklinė aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“
  • ¾ stiklinės šilto vandens
  • 2 šaukštai rafinuoto alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukštelio sausų mielių
  • 1 šaukštelis granulinio cukraus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukšteliai kmynų (pabarstymui)
Įdarui
  • 700 g šviežių pomidorų (parinkite kuo įvairesnių formų ir spalvų)
  • 200 g plonai pjaustytos rūkytos šoninės
  • 5 skiltelės česnako
  • ¾ stiklinės sūrio feta
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • Sauja baziliko
  • 2 šaukšteliai rafinuoto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai obuolių acto

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Didesniame inde sumaišykite miltus su mielėmis, druska ir cukrumi. Tuomet supilkite vandenį ir alyvuogių aliejų, išmaišykite.
  3. Paminkę tešlą apie 2-3 minutes, iškočiokite į 35 cm skersmens skritulį – tai bus jūsų pyrago pagrindas.
  4. Patepkite gautą pagrindą garstyčiomis. Palikite laisvus maždaug 4 cm nuo krašto. Ant pagrindo paklokite šonines juosteles, tolygiai išdėliokite maždaug pusę feta sūrio, sutrinto česnako skiltelių ir keletą baziliko lapų.
  5. Ant viršaus išdėstykite storesnėmis riekelėmis supjaustytus pomidorus. Pažaiskite su formomis ir spalvomis, kad gražiau atrodytų! Ant viršaus uždėkite likusį trintą česnaką, fetos sūrį, baziliką ir apšlakstykite obuolių actu ir alyvuogių aliejumi. Pado kraštus užlenkite į vidų. Stenkitės išlaikyti apskritą formą.
  6. Patepkite tešlos kraštus kiaušinio trynio plakiniu ir pabarstykite kmynais.Kepkite orkaitėje apie 40 minučių.
  7. Leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant ant stalo (apie 10 minučių). Išėmus iš orkaitės pastebėsite, kad pomidorai išskyrė daug sulčių – jos visos susigers kepiniui bevėstant.
  8. Prieš patiekiant papuoškite šviežiais baziliko lapais ir, jei norite, pašlakstyti medumi.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai