Pietų pyragas | Malsena Pietų pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Pietų pyragas

Nieks nežino, kur ir kada pražys paparčio žiedas… Bet kam tas žiedas, kai yra Pietų pyragas!..

O kokiomis Joninių vaišėmis svečius vaišinsite jūs? :)

Ingredientai trapiai tešlai
Įdaras

Šįkart siūlome šį ingredientų derinį, tačiau galite pasirinkti ir kitus mėgstamus produktus. Pyragui reikia maždaug 600g įdaro.

  • 200g virtos vištienos
  • 200g lydyto sūrio
  • 70g morkų
  • 50g špinatų lapų
  • 50g pievargybių
  • 1 nedidelės svogūno galvos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • mėgstamų žolelių prieskonių – puikiai tiks rozmarinas ir raudonėlis

 

 

Papuošimui

Šiek tiek saulėgrąžų ir sezamo sėklų.

Paruošimas

Ruošiame kapotą tešlą
  • Miltus persijokite ant stalo, viduryje suformuokite duobutę, į kurią sutarkuokite per burokinę tarką sviestą, įberkite arbatinį šaukštelį cukraus ir tiek pat druskos. Visus produktus sutrinkite rankomis iki trupinių masės.
  • Masės centre vėl suformuokite duobutę. Supilkite grietinę bei įšmuškite kiaušinį. Tešlą išmaišykite iki vientisos masės (minkyti nereikia).
  • Apsukite tešlą maistine plėvele ir palikite pastovėti šaldytuve 1 val.
  • Plonai iškočioti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto pavirčiaus. Stenkites iškočioti kuo apvalesnę formą – skritulį.
Gaminame įdarą

Įdarui rekomenduojame naudoti jau termiškai apdorotus mėsos ar vištienos produktus. Tuomet nereikės baimintis, kad šie iki galo neiškeps.

Jei gaminate pyragą iš mūsų siūlomo ingredientų derinio, tuomet susmulkinkite svogūną, sutarkuokite morkas ir sutrupinkite pievagrybius. Špinatų lapus nuplaukite. Virtą vištieną supjaustykite mažesniais gabaliukais, o sūrį supjaustykite kubeliais. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų bei pasirinktų prieskonių. Viską išmaišykite.

Formuojame pyragą
  1. Iškočiotos tešlos centre padarykite snaigės formos pjūvį.
1
2. Padarykite keletą pjūvių, einančių nuo tešlos krašto link vidurio. Neįpjaukite iki pat centro!
2
3. Ant likusios nesįpjautos žiedo formos sudėkite įdarą.
3
4. Centre įpjautus trikampėlius lenkite link pyrago išorės, stengdamiesi apdengti kuo daugiau įdaro.
4
5. Link vidurio lenkite ir išoriniame rate esančius įpjovimus.
5
Taip pat, galite iš pradžių užlenkti vieną vidiniame rate esantį trikampėlį, o vėliau išoriniame rate esantį įpjovimą. Kartokite, kol gražiai apdengsite visą įdarą.

Susiję produktai:

Komentarai