Naminės viso grūdo dešrainių bandelės | Malsena Naminės viso grūdo dešrainių bandelės | Malsena
LT
EN

Receptai

Naminės viso grūdo dešrainių bandelės

Gardžios Viso grūdo bandelės, šiek tiek improvizacijos ir dešrainiai paruošti!

1 a. š. sausų mielių

  • 1 v. š. cukranendrių (rudojo) cukraus
  • 3 šaukštai šilto vandens
  • 200 ml kambario temperatūros pasukų
  • 1 didelis kiaušinis, išplaktas

Paruošimas

Tešlos paruošimas
  1. Nedideliame inde sumaišykite sausas mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Leiskite pastovėti šiltoje vietoje apie 5 min., iki masė ims putoti.
  2. Kitame inde sumaišykite viso grūdo miltus su druska. Padarykite centre „šulinį“ ir supilkite pasukas bei išplaktą kiaušinį.
  3. Su šakute išplakite mielių masę ir supilkite į „šulinį“ miltuose. Viską gerai išmaišykite su elektriniu plaktuvu. Išmaišę leiskite tešlai atsistovėti apie 10 min.
  4. Įjungę žemesnį maišymo greitį į tešlą įmaišykite sviestą (palaipsniui, po vieną šaukštą). Masė turėtų gautis vientisa, be jokių sviesto gumuliukų.
  5. Pakeiskite plakimo šluoteles į tešlos minkymui skirtus antgalius. Minkykite tešlą apie 5 min., kartas nuo karto nuimkite prilipusią tešlą nuo antgalių, kad ši geriau išsimaišytų. Tešla turėtų gautis vientisa, glotni ir plastiška, tačiau šiek tiek lipni (nedėkite daugiau miltų!).
  6. Apdenkite tešlą plastmasine maistine plėvele arba drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 1 val.
Formuojame bandeles
  1. Ištepkite sviestu maždaug 22 x 33 cm dydžio kepimo formą.
  2. Gausiai apibarstykite tešlą miltais ir apverskite ant miltais padengtos pusės. Padalinkite tešlą į 12 dalių ir iškočiokite į maždaug 6 cm pločio ir 17-18 cm ilgio ritinius (bandeles).
  3. Bandeles sudėkite ant skardos dviejomis eilėmis, po 6 ritinius kiekvienoje eilėje; bandelės neturėtų liestis viena su kita. Apdenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 45 min. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Bandelėms pakilus teptuku lengvai padenkite paviršių tirpintu sviestu. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 25 min., iki bandelių viršus ir apačia įgaus gražiai auksinį atspalvį.
  4. Iškepus leiskite atvėsti ant grotelių.
Kepame dešrainius

Dešrainių bandeles įpjaukite ir sudėkite mėgstamus dešrainių ingredientus. Kepkite ant grotelių.

Jei norite, dalį bandelių galite užšaldyti ir panaudoti vėliau. :)

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai