Makaronai su žirneliais ir krapų pestu | Malsena Makaronai su žirneliais ir krapų pestu | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su žirneliais ir krapų pestu

Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? Tikrai ne! Maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė įsitikinusi – lietuvių virtuvėje gausu ingredientų, tobulai tinkančių makaronams. Pristatome net tris makaronų lietuviškai interpretacijas, antroji – makaronai su žirneliais ir krapų pestu.

2 asmenims reikės:
Krapų pestui:
  • 200 g šviežių krapų
  • 100 g lukštentų moliūgų sėklų
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 česnako skiltelių, 1 šaukšto citrinų sulčių
  • žiupsnelio druskos

Paruošimas

  • Iš anksto pasiruoškite krapų pesto padažą. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje. Švarius krapus stambiai supjaustykite ir kartu su česnakais bei kepintomis moliūgų sėklomis suberkite į kapoklę, pilkite alyvuogių aliejų ir kapokite, kol virs į vientisą padažo masę. Ją skaninkite druska, citrinų sultimis, tarkuotu sūriu, išmaišykite ir laikykite šaldytuve.
  • Sūriame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Iki virimo pabaigos likus kelioms minutėms suberkite į vandenį žirnelius. Du šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, sumaišykite su dviem šaukštais krapų pesto. Išvirusius makaronus su žirneliais nukoškite ir sumaišykite su paruoštu krapų pestu. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu sūriu.

Susiję produktai:

Komentarai