Daržovių pyragas | Malsena Daržovių pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Daržovių pyragas

Daržovių pyragas (arba kyšas) – puikiai tiks tiems, kurie nemėgsta saldėsių, bet nori papuošti šventinį stalą. 😉

Tešlai
  • 250 g „Malsenos“ kvietinių miltų, plius papildomai pabarstymui
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 125 g nesūdyto šalto sviesto (padalinto kubeliais)
  • 1 didelio kiaušinio
  • šlakelio pieno
Įdarui
  • 5 didelių pomidorų
  • 1 didelio baklažano
  • 1 didelės cukinijos
  • 4 didelių kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • mėgstamų prieskonių (kiaušiniams pagardinti)
  • šiek tiek žalumynų (tinka laiškiniai svogūnai ar petražolės ar kt.) – nebūtina

Paruošimas

Tešlos paruošimas

1. Persijokite miltus ir cukraus pudrą į didelį dubenį. Pirštų galiukais švelniai įmaišykite sviesto kubelius į miltus, kad sviestas neištirptų.

2. Į mišinį įmaišykite kiaušinį ir pieną, švelniai minkykite rankomis, kol gausis tešlos kamuolys. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą pastovėti bent 30 minučių.

3. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo iškočiokite ją, kol jos storis bus apie 0,5 cm. Atsargiai tešlą dėkite į aliejumi suteptą skardą. Pirštais prispauskite tešlą prie visų skardos kampų, pasistenkite tešlą paskirstyti tolygiai, nupjaukite išlendančius kraščiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

4. Į vidų skardos vidų, ant tešlos įdėkite kepimo popierių ir į vidų įpilkite turimų kruopų (puikiai tinka pupelės, ryžiai). Kruopos reikalingos tam, kad kepant tešlos forma išliktų tokia pat. Tešlą įkaitintoje orkaitėje kepkite 10 min. Tešla jau paruošta įdarui.

Įdaro paruošimas

1. Pasigaminkite kiaušinių masę: į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieną, įberkite druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių kiaušiniams ir jei turite – žolelių. Išmaišykite ir pilkite į jau apkepusią tešlos formą.

2. Supjaustykite daržoves plonimis riekelėmis. Sluoksniuokite riekeles vieną šalia kitos ratu kol užpildysite formą. Daržoves aptepkite aliejumi, apibarstykite druska bei pipirais ir kepkite 35-45 min 190 °C orkaitėje.

Skanaus! 😉

Susiję produktai:

Komentarai