BUT FIRST - FOOD keksiukai su rikota, citrinos žievele ir bazilikų kremu | Malsena BUT FIRST - FOOD keksiukai su rikota, citrinos žievele ir bazilikų kremu | Malsena
LT
EN

Receptai

BUT FIRST – FOOD keksiukai su rikota, citrinos žievele ir bazilikų kremu

Velykų stalo staigmena – keksiukai su rikota, citrinos žievele ir bazilikų kremu! Keksiukų receptu dalinasi tinklaraščio But first – food autorė Domantė 💚

  • smulkiai tarkuotos citrinos žievelės (iš dviejų citrinų)
  • 150 ml citrinų sulčių
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 50g bazilikų
  • saujos braškių (papuošimui)

Paruošimas

Kepame keksiukus
  • Viename dubenyje sumaišome sausus ingredientus, kitame dubenyje – šlapius ingredientus.
  • Sausus ingredientus pamažu beriame į šlapių ingredientų dubenį, vis maišydami.
  • Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis arba patepame kokosų aliejumi. Pilame tešlą.
  • Kepame 35 minutes 175 laipsnių orkaitėje.
Gaminame kremą
  • Iki standumo išplakame grietinėlę su maskarponės sūriu.
  • Apie 15 g šviežio baziliko smulkiai sukapojame. Atidedame.
  • Likusį baziliką šiek tiek pasmulkiname, dedame į grūstuvę ir lengvai sutriname.
  • Sutrintą baziliką dedame į marlę ar (ar kažką panašaus, kad galėtume išspausti sultis) ir gerai išspaudžiame visą skystį.
  • Į maskarponės ir grietinėlės kremą įmaišome išspaustą baziliko skystį ir smulkiai kapotą baziliką.
Puošiame keksiukus

Keksiukus imame iš orkaitės, patikriname mediniu pagaliuku – įbedus jis turėtų likti sausas, leidžiame gerai pravėsti (bent 20 min), puošiame bazilikų kremu, užtarkuojame citrinos žievelės, puošiame mažais bazilikų lapeliais bei šviežiomis braškėmis.

Susiję produktai:

Komentarai