Kai misija - tobuli blynai! | Malsena Kai misija - tobuli blynai! | Malsena
LT
EN

Kai misija – tobuli blynai!

Kai misija – tobuli blynai!

MIELINIAI BLYNAI

  • Mieliniai blynai išeis puresni, jei prieš įmaišydami į tešlą miltus persijosite juos per sietą. Taip miltai “pasigaus” deguonies.
  • Taip pat, maišant tešlą mieliniams blynams naudokite tik kambario temperatūros produktus. Vėsūs ar ką tik iš šaldytuvo išimti produktai trikdo fermentacijos procesą ir trukdo mielėms „atlikti savo darbą“.
  • Užmaišę tešlą mieliniams blynams palaikyti ją kambario temperatūroj apie 1 val. Neskubėkite kepti blynų, kol mielės „neatliko savo darbo“.
  • Mielinių blynų tešlą į keptuvę dėkite su vandenyje pamirkytu šaukštu – taip tešla lengviau nuslys į keptuvę.

LIETINIAI BLYNAI

Jei nusprendėte pasilepinti lietiniais blynais, į tešlą būtinai įpilkite tirpinto sviesto arba augalinio aliejaus. Įpylus į tešlą riebalų lietiniai blynai neprikeps, juos kepant reikės daug mažiau aliejaus ar kitų riebalų, o ir išlieti lietinius blynus bus lengviau.

MILTINIAI BLYNAI

  • Miltiniai blynai išeis puresni ir putlesni, jei kiaušinio trynius įmaišysite į tešlą pirmiausiai. Atskirtus kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą pačius paskutinius, naudodamiesi šaukštu ar švelniai maišydami šluotele.
  • Tačiau, jei skubate ir neturite laiko atskirti kiaušinio trynių nuo baltymų yra kasdieniškesnis būdas. Prieš pilant į tešlą kiaušinį lengvai išplakite šakute su cukrumi iki vientisos masės. Taip baltymai lengviau pasiskirstys tešloje. Tuomet į plakinį įpilkite nedidelį kiekį skysčių (vandens, pienas ar kita), supilkite miltus ir viską išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų. Tik po to pilkite likusius skysčius (skieskite vandeniu, jei reikia skystesnės tešlos).

APIE BLYNŲ TEŠLĄ

KAIP IŠVENGTI TEŠLOS GUMULIUKŲ?

Tešlos gumuliukai tikrai nepuošia skaniųjų blynų tešlų. Norint jų išvengi svarbiausia tešlą maišyti reikiama tvarka – palaipsniui įmaišant skystus ingredientus į sausus ingredientus.

CUKRAUS ŽALA TEŠLAI

Stenkitės į tešlą neįmaišyti per daug cukraus. Per saldūs blynai kepdami greičiau paruduos arba net apskrus ir sudegs! Kepant mielinius blynus ir naudojant daug cukraus sulėtės fermentacijos procesas, blynai neišeis tokie purūs.

PURESNIŲ BLYNELIŲ PASLAPTIS

Užmaišius tešlą blynams ar lietiniams, leiskite jai pastovėti 5-30 min. Kepant blynus iš „pastovėjusios“ tešlos, jie bus minkštesni.

Jei blynų receptūrai reikalingi kepimo milteliai ar soda, pabandykite juos pakeisti „Self-raising“ miltais, taip galėsite džiaugtis užtikrintinu rezultatu, kadangi tešlą kildinančios medžiagos yra sumaišytos su miltais tolygiai, tinkamiausiomis proporcijomis.

DRUSKA VISAGALĖ!

Niekuomet nepamirškite įberti žiupsnelio druskos! Net ir mažytė kruopelytė gali stebėtinai pagerinti skonį.

 

KOKIUS MILTUS PASIRINKTI?

Skirtingiems blynams – skirtingi miltai. Štai dangiško skonio, burnoje tirpstančius prancūziškuosius lietinius “crepes” iškepti padės šviesių speltų miltai. Tuo tarpu, iš kvietinių “Ekstra” arba VISO GRŪDO miltų lietinių kepti geriau nė nepradėkite! Kvietinius miltus “Ekstra” geriau rinkitės, norėdami traškesnių blynelių – ypač skanūs išeis širdiniai blynai ir belgiški vafliai bei paprasti miltiniai blynai. O kur dar stebukladariai „Self-raising“ miltai, su tešla kildinančiomis medžiagomis, ypatingai tinkantys širdiniams blynams!

Norintiems išsikepti sveikuoliškų blynų – VISO GRŪDO ir Spelta miltai. Kepant iš visų grūdo dalių miltų iškepti blynai, blyneliai ar lietiniai įgaus didesnę maistinę vertę. Tiesa, kepant iš visų grūdo dalių miltų ar jais pakeitus dalį įprastų kvietinių miltų blyneliai iškils ir išsipūs mažiau.

Tiek šviesūs, tiek visų grūdo dalių speltų miltai – tiks visiems receptams (su retomis išimtimis). Šiek tiek įdomesni ir įnoringesni yra visų grūdo dalių miltai. VISO GRŪDO kvietinius miltus drąsiai naudokite visiems blynams (išskyrus minėtuosius „crepes“), o VISO GRŪDO avižinius ir grikių miltus vis tik patariame sumaišyti su nepamainomais aukščiausios rūšies kvietiniais miltais santykiu – 1/3 avižų ar grikių miltų ir 2/3 kvietinių miltų. Taip blynų tešlą užmaišysite lengviau, o ir blynus formuoti bus patogiau, jie neprikeps.

Kad būtų aiškiau ir patogiau, geriausius miltų ir blynų derinius rasite žemiau esančioje galerijoje.

Skanių eksperimentų! 🥞

 

 

 

 

Komentarai