Skaldyti grūdai | Malsena Skaldyti grūdai | Malsena
LT
EN

Produktai

Skaldyti grūdai

Produkto aprašymas

Žmogus nuo pat savo evoliucijos pradžios maistui vartoja įvairias grūdines kultūras – pačius grūdus ir įvairius jų produktus. Fiziologiškai žmogaus organizmas ir virškinamasis traktas yra pritaikyti gauti maisto medžiagas iš įvairių augalinių šaltinių, taip pat ir iš grūdinių kultūrų bei jų produktų. Jau seniai nustatyta, kad maždaug 80 procentų maistingųjų ir reikalingų žmogaus organizmui medžiagų yra grūdų odelėse – sėlenose, o ypač didelis kiekis naudingų medžiagų yra grūdų žiediniuose apvalkaluose.

Skaldyti ir traiškyti, bei pjaustyti  rugių ir kviečių produktai yra gaminami specialia  įranga,  švariai nuvalius grūdus valymo mašinomis. Šie produktai yra pamėgti kepyklose, kuriose kepama duona su natūraliais grūdais. Visų grūdų išmirkymas užima labai daug laiko, ir reikalauja  papildomų talpų kepyklose, todėl buvo pradėta skaldyti, traiškyti ir galiausiai pjaustyti rugių ir kviečių grūdus, kad jie greičiau išbrinktų ir išmirktų. Naudoti nemirkytus grūdus negalima, nes iškeptoje duonoje liktų  sausas grūdas. Taip atsitinka todėl, kad laiko, kol duonos tešla yra ruošiama, nepakanka grūdams išmirkti, o neišmirkę grūdai gadina duonos vaizdą ir valgant duonelę yra problematika kramtyti. Skaldyti grūdai  žymiai greičiau  išbrinksta (sugeria vandenį), duonos minkštime atrodo patraukliai ir  valgant nesijaučia kietų sausų grūdų.

Paskirtis: naudojami kaip priedas įvairių duonos rūšių, ypač su grūdais, gamybai. Duona praturtinama mikroelementais (Ca, Mg, P, Fe, K, Na) ir vitaminais (B grupės, PP, C, E, provitaminais A). Skaldyti, traiškyti ir pjaustyti grūdai suteikia duonai rupumo.

Dozavimas: 10 – 50 % miltų kiekiui.

Naudojimas: įvairiai suskaidyti  grūdai gali būti užplikomi verdančiu vandeniu ir pamirkomi apie pusvalandį arba užpilami  paprastu šaltu vandeniu ir  palaikomi apie 4 -5 val., kad išbrinktų, ir dedami į tešlą. Tolimesnis gamybos procesas atliekamas pagal recepte nurodytą technologiją.

Skaldyti grūdai gaminami  leidžiant grūdus per specialias valcų stakles. Jomis grūdas yra suskaldomas į netolygias stambias dalis. 

Traiškyti grūdai gaminami specialia įranga –  volų tipo staklėmis, kuriomis grūdai yra suspaudžiami – suplojami.


Pjaustyti grūdai – tai naujausias mūsų gaminys – kuris gaminamas specialia įranga, kuria grūdas yra supjaustomas į 3 tolygias dalis ir šio proceso metu beveik nėra miltų. Grūdai yra  maždaug vienodo dydžio, puikiai atrodo, greičiau  ir tolygiau išbrinksta.

 

Šių apdorotų grūdų duonai bei šlifuotų rugių, spelta ir įprastų kviečių galite įsigyti UAB „Malsena Plius“:

– 1 kg popieriniai maišai;
– 10 kg popieriniai maišai;
– 25 kg popieriniai maišai.

Teiraukitės kontaktais

Susiję receptai

Receptai

6 GRŪDŲ DUONA

Komentarai