Viso grūdo bandelės - Kiškučiai | Malsena Viso grūdo bandelės - Kiškučiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo bandelės – Kiškučiai

#PavasarisAntStalo, nes šie viso grūdo bandelės – Kiškučiai pasiruošę užkariauti kiekvieno širdį! Atrodo sudėtingai – tikrai ne! Juos lengvai pasigaminsite patys ir papuošite savo Velykinį – šventinį stalą!

  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 100 ml šilto vandens
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 50 g puodelio medaus
  • 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 175 ml pieno (2% riebumo, kambario temperatūros)
  • 5 g baltojo acto
  • 500 g viso grūdo dalių kvietinių miltų „Malsena“
  • 1 šaukštas aliejaus (rapsų, daržovių arba alyvuogų)

 

Paruošimas

  1. Ištirpinkite mieles vandenyje ir palikite pastovėti.
  2. Pirmiausia, sumaišykite medų su sviestu. Tuomet, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į gautą masę supilkite pieną, actą ir mieles. Išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kitame inde tris puodelius miltų sumaišykite su druska. Šią miltų dalį suberkite į prieš tai pasiruoštą masę. Išmaišykite ir supilkite likusius du puodelius miltų, tuomet vėl išmaišykite. Tešla gausis lipni, bet neturėtų lipti prie rankų.
  4. Į didesnį indą supilkite aliejų. Į šį indą dėkite tešlą ir šiek tiek pavartykite indą, kad visa tešla pasidengtų aliejumi. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikte paiilsėti 1 val. kambario temperatūroje.
  5. Padalinkite tešlą į 25-27 gabalėlius.
  6. Paimkite tešlos gabalėlį. Atgnybkite dalį ir iškočiokite maždaug 5 cm ilgio ir 3mm pločio gyvatėlę, padalinkite ją į dvi dalis. Tai bus kiškučio ausys. Likusį tešlos gabaliuką ir švelniais sukamaisiais judesiais pakočiokite delnuose. Turėtumėte gauti kažką panašaus į pailgą spurgą! :) Vizualiai padalinkite „spurgą“ į tris dalis. Suimkite ties vienu trečdaliu (šioje vietoje bus kiškučio kaklas) ir lengvais paspaudimais suformuokite galvą ir likusį kūną. Uždėkite kiškučiui ausis, jas pritvirtinite lengvai spustelėje mediniu iešmeliu. Tuo pačiu iešmeliu įpsauskite ir akutes. Vadovaukitės kiškučio pavyzdžiu nuotraukoje.
  7. Palikite kiškučius valandai pailsėti, kad „paaugtų“ kaip ant mielių.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  9. Kiškučiams iškepus ištraukite iš orkaitės ir patepkite išlydytu sviestu. Leiskite atvėsti ir gardžiuokitės!

 

Konkursas: Pavasaris ant stalo

#PavasarisAntStalo – tai laikas, kai dalinsimės pavasarinėmis – Velykinėmis receptų idėjomis ir kviesime prisijungti jus! Instagram paskyroje parodykite savo pavasario patiekalų – receptų idėjas ir nepamirškite jų pažymėti grotažyme #PavasarisAntStalo. Labiausiai patikusius receptus pasigaminsime, jų receptais pasidalinsime prieš pat Velykas ir autorius apdovanosime!

Susiję produktai:

Komentarai
Ingrida2018-03-18 08:41 rašė:

Ar išeitų su paprastais miltais? Nereik tada keist kiekių? Ačiū

Malsena2018-03-19 10:20 rašė:

Sveiki, Ingrida, tikrai išeis ir su įprastais kvietiniais miltais, tačiau pilkite 20-40 ml mažiau vandens. Viso grūdo miltai jo sugeria šiek tiek daugiau, tad kepant su įprastais gali būti per daug. :)