Veganiška manų košė su avietėmis | Malsena Veganiška manų košė su avietėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Veganiška manų košė su avietėmis

Džiaugiamės galėdami pasiūlyti ir tradicinio vaikystės patiekalo – manų košės – veganišką variantą! Taip pat idėjų kaip košė gali virsti įspūdingu desertu.

Jums reikės

Pusės litro augalinio gėrimo (tinka sojos, avižų, migdolų ar kokosų)
60 g speltos manų
2 šaukštų agavės sirupo (tinka ir klevų, datulių ar kt.)
Šaukšto riešutų sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilės
4-6 šaukštų aviečių uogienės (pagal skonį)
1-2 šaukštų kokoso drožlių (pagal skonį)
Saujos aviečių ir granatų sėklų (nebūtina)

IMG_6679

Paruošimas

  1. Augalinį pieną su žiupsneliu druskos beveik užvirinkite (iki pirmų burbuliukų), tuomet sumažinę ugnį lėtai įmaišykite manus, kol truputėlį sutirštės.
  2. Kartu įmaišykite sirupą, riešutų sviestą ir vanilę – tai padarę nuimkite nuo ugnies ir uždengę, palikite bent 5 minutes.
  3. Sluoksniuojame košę į desertines stiklines ar mažus stiklainiukus: manų košė, uogienė, manų košė, uogienė, o viršuje – šviežios ar šaldytos avietės, granato sėklos ir kokoso drožlės! Puikiai tiks ir šaltam lengvam desertui. Skanaus!

IMG_6672 _MG_7160 _MG_7151

Susiję produktai:

Komentarai