TRAŠKI DUONELĖ BE MIELIŲ IR RAUGO | Malsena TRAŠKI DUONELĖ BE MIELIŲ IR RAUGO | Malsena
LT
EN

Receptai

TRAŠKI DUONELĖ BE MIELIŲ IR RAUGO

Tokia buvo pirmoji duona kurią žmonės pradėjo kepti iš kviečių. Tik viso grūdo miltai ir vanduo. Tik vėliau, visai atsitiktinai, šiai tešlai saulėkaitoje užrūgus, buvo atrasta minkšta duona su raugu. Mūsų technologė Laima šiek tiek pagardino druska bei sėlenomis ir štai Jums skani traški duonelė, o pasitelkus vaizduotę tokią galite išsikepti pagardintą įvairiausiais priedais (pvz. saulėje džiovintais pomidorais).

Sudėtis

227 g viso grūdo kvietinių miltų;

4 g druskos; 

170 g vandens;

30 g sėlenų (tešlos kočiojimui).

Su šia tešla galima improvizuoti ir išsikepti traškučių, tik pagal skonį pridėti į tešlą mėgstamų prieskonių, džiovintų ar saulėje vytintų  pomidorų, džiovintos paprikos, česnako drožlių,  ar džiovintų svogūnų drožlių ir pan.

Paruošimas

Iš miltų druskos ir vandens išminkyti tešlą. Tešla turi būti nelipni, bet tąsi. Padalinti tešlą gabalėliais po 30 g, suapvalinti ir palaikyti ant gausiai sėlenomis pabarstyto stalo 5-10 min. Tuomet pradėti kočioti apvalius blynelius. Kočioti palaipsniui vieną po kito, stengiantis, kad nesuplyštų tešlos krašteliai. Iškočioti kiek galima ploniau iki 0,5 mm storio. Kuo plonesni tuo skanesni. Kepti iki 175-180˚C įkaitintoje krosnyje ant akmeninio paviršiaus arba kepimo skardoje apie 8-15 min. kol gražiai paruduos. Atvėsusios duonelės turi būti traškios. Jei suminkštėjo, įdėti atgal į krosnį ir išdžiovinti. Ši duonelė tikrų tikriausia žarnyno šluota.

Susiję produktai:

Komentarai