Spelta manų pyragas su obuoliais | Malsena Spelta manų pyragas su obuoliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta manų pyragas su obuoliais

Klasikinis manų pyragas su obuoliais, kurio variacijų internete galima rasti tikrai nemažai. Kitchen Julie autorė dalinasi savo versija.

„Tai pyragas “be tešlos”, jo paruošimo procesas netikėtas ir neįprastas, todėl tai galėtų būti puikus desertas, kurį ruoštumėte kartu su vaikais.

Mažiesiems būtų smagu stebėti – kaip taip gali būti? Nėra tešlos, bet ji susiformuoja kepime? Nemeluosiu, man pačiai ne ką mažiau įdomus šitas procesas.“

Jums reikės
  • 1 kg obuolių skiltelių (nulupus ir supjausčius skiltelėmis)
  • 1 stiklinė Malsena „Karališkų“ miltų
  • 1 stiklinė Malsena spelta manų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 120 g sviesto
  • 1 stiklinė pieno

Paruošimas

  1. Nulupti ir skiltelėmis supjaustyti obuolius, obuoliai turi būti sultingi.
  2. Atskirai sumaišyti miltus, spelta manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  3. Kepimo popieriumi iškloti kvadratinę arba stačiakampę kepimo formą.
  4. Sluoksniuoti sausą mišinį, obuolius ir sviestą, kad išeitų po tris slioksnius.
  5. Didžiąją dali sviesto išdėlioti ant viršutinio obuolių slioksnio. Galima pasilikti šiek tiek sauso mišinio apibarstyti ant viršaus, bet tik plonu sluoksniu, kad pilant pieną pilnai sušlaptų.
  6. Užpilti pieną ir pašauti į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
  7. Kepti apie 45-50 min., bet stebėkite situaciją. Pyragas turi būti pilnai apskrudęs. Skaniausias valgyti kol karštas. Su ledais dar geriau.
apple_and_semolina_cake apple_and_semolina_cake-2 apple_and_semolina_cake-3
apple_and_semolina_cake-4 apple_and_semolina_cake-6 apple_and_semolina_cake-8
Spelta manų pyragas su obuoliais apple_and_semolina_cake-12 apple_and_semolina_cake-14

Susiję produktai:

Komentarai