Spelta lietiniai su vištiena ir avokadu – skanumynas, pagamintas iš viso grūdo speltų miltinio mišinio lietiniams blynams. Speltų lietiniai garsėja savo pikantišku skoniu, kurį puikiai nuspalvina avokadų padažas ir vištienos įdaras!
Miltinio mišinio Spelta lietiniams blyneliams (400 g).
Į maisto trintuvą sudėkite kalendrą, česnaką, jalapeną, supilkite rapsų aliejų ir apelsinų sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite supjaustytą žaliąją citriną, įberkite druskos ir pipirų. Į šį marinatą sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir leiskite pasimarinuoti bent 2 val. Vištienai pasimarinavus, gabaliukus dar pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite grill arba įprastoje keptuvėje. Iškepus, padėkite į šalį.
Mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną ir sutrintą česnaką. Sutrinkite padažui skirtus avokadus ir gerai išsukite su šakute iki vientisos masės, įmaišykite į keptuvėje esantį turinį. Supilkite pieną ir citrinų sultis, įberkite druskos ir pipirų bei kitų, mėgstamų prieskonių pagal skonį. Padažą laikykite šiltai. Susmulkintas petražoles į padažą įdėkite prieš pat patiekdami suktinukus. Jei padažas per daug sutirštės, praskieskite vandeniu.
Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku