Spelta lietiniai su vištiena ir avokadu | Malsena Spelta lietiniai su vištiena ir avokadu | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta lietiniai su vištiena ir avokadu

Spelta lietiniai su vištiena ir avokadu – skanumynas, pagamintas iš viso grūdo speltų miltinio mišinio lietiniams blynams. Speltų lietiniai garsėja savo pikantišku skoniu, kurį puikiai nuspalvina avokadų padažas ir vištienos įdaras!

Vištienai
  • 400 ml apelsinų sulčių;
  • Ryšelio kalendrų;
  • 12 skiltelių česnako;
  • Trupučio jelapenų;
  • 3 v/š rapsų aliejaus;
  • žaliosios citrinos;
  • 2 puselių vištienos krūtinėlės;
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.
Avokadų padažui
  • 1 v/š rapsų aliejaus;
  • ¼ svogūno galvos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 prinokusių avokadų;
  • 200 ml pieno;
  • 1 v/š šviežių, susmulkintų petražolių;
  • 1 v/š citrinos sulčių;
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.
Lietiniams

Paruošimas

Marinuojame ir kepame vištieną

Į maisto trintuvą sudėkite kalendrą, česnaką, jalapeną, supilkite rapsų aliejų ir apelsinų sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite supjaustytą žaliąją citriną, įberkite druskos ir pipirų. Į šį marinatą sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną ir leiskite pasimarinuoti bent 2 val. Vištienai pasimarinavus, gabaliukus dar pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite grill arba įprastoje keptuvėje. Iškepus, padėkite į šalį.

Ruošiame avokadų padažą

Mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai pakepinkite svogūną ir sutrintą česnaką. Sutrinkite padažui skirtus avokadus ir gerai išsukite su šakute iki vientisos masės, įmaišykite į keptuvėje esantį turinį. Supilkite pieną ir citrinų sultis, įberkite druskos ir pipirų bei kitų, mėgstamų prieskonių pagal skonį. Padažą laikykite šiltai. Susmulkintas petražoles į padažą įdėkite prieš pat patiekdami suktinukus. Jei padažas per daug sutirštės, praskieskite vandeniu.

Kepame ir susukame blynelius
  • Kepkite iš miltinio mišinio Spelta lietiniams blyneliams. Vadovaukitės ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.
  • Nulupkite, išimkite kauliuką ir kubeliais supjaustykite likusius avokadus. Supjaustykite kiekvieną vištienos krūtinėlę į 6 dalis. Ant kikevieno lietinio blynelio uždėkite po 3 vištienos gabalėlius, 1 a/š avokadų padažo, tuomet susukite blynelį. Patiekite, užpylę avokadų padažo.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai