Šokoladiniai sausainiai | Malsena Šokoladiniai sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai, kuriems negalės atsispirti bent kiek saldėsius mėgstantis smaližius.

200 g šokolado, supjaustyto gabalėliais;

200 g sviesto;

100 g rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

200 g kvietinių miltų 550D;

100 g „Viso grūdo“ grikių miltų;

4 kupinų šaukštų tamsios kakavos;

1 a. š. kepimo miltelių;

vanilės ekstrakto, trupučio romo arba romo esencijos.

Paruošimas

Paruošimas
  1. Sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  2. Miltus sumaišome kartu su kepimo mieteliais, į sviesto ir cukraus masę beriame kakavą, pilame vanilės ekstraktą ir romą arba romo esenciją, viską išmaišome.
  3. Į masę po truputį pilame miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišius sudedame ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišome. Tešla nebus skysta.
  4. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame tešlą ant jos – po vieną kupiną valgomąjį šaukštą. Kad būtų lengviau dėlioti sausainius, prieš kabindami tešlą, pamirkykite šaukštą vandenyje.
  5. Kepame karštoje 180–200 C orkaitėje apie 10–15 minučių.
  6. Išimame ant grotelių ir atvėsiname ir laukiame, kol sukietės.

Susiję produktai:

Komentarai