Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais | Malsena Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais

„Grikiai myli burokėlius! Tad kodėl jų nesuporavus ir desertiniuose kepiniuose? Šie keksiukai sunkūs bei drėgni ir kiek primena mūsų visų mylimą šokoladainį. O jei ne purpurinis spalvos keksiukų vidus, niekas nė neįtartų, kad kepinyje paslėpėte burokėlius. Beje, šie keksiukai nėra labai saldūs, tad jei esate smaližiai, padidinkite cukraus arba medaus kiekį.” – Beata Nicholson

Keksiukams:
  • 120 g visų grūdo dalių grikių miltų
  • 120 g kvietinių miltų
  • 150 g virtų burokų
  • 100 g kokosų aliejaus (arba sviesto)
  • 3 kiaušinių
  • 70 g kakavos
  • 50 g juodojo šokolado
  • 3 kupinų šaukštų medaus arba 4 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 a. š. sodos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
Papuošimui:

Glaistui: 80 g juodojo šokolado, 1 a. š. kokosų aliejaus

Papuošimui: džiovintų spanguolių

Paruošimas

  1. Virtus burokėlius sutarkuojame smulkia tarka. Kokosų aliejų arba sviestą pašildome su medumi, kol viskas suskystėja ir susimaišo. Kiaušinius lengvai išplakame. Į kiaušinių plakinį pilame kiek atvėsintą lydytą sviestą su medumi ir dar lengvai paplakame. Sudedame burokėlių tyrę ir išmaišome.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Įmaišome šiuos sausus ingredientus į burokėlių ir kiaušinių masę. Į tešlą įmaišome smulkiais gabalėliais pjaustytą šokoladą. Tešla bus klampi ir tiršta.
  3. Tešlą dedame į keksiukų formeles. Kepame 180 °C orkaitėje 25-30 min. Glaistui šokoladą ištirpiname su kokosų aliejumi. Pilame po šaukštelį šio glaisto ant iškeptų pravėsusių keksiukų. Puošiame džiovintomis spanguolėmis.

Susiję produktai:

Komentarai