Šokoladinė grikių ir avižinių dribsnių granola | Malsena Šokoladinė grikių ir avižinių dribsnių granola | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladinė grikių ir avižinių dribsnių granola

Šokoladinė grikių ir avižinių dribsnių granola – kuo dar geriau palepinti šokoladą dievinantį smaližių? Gaminame iš visų grūdo dalių avižinių ir grikių dribsnių, gardiname šokoladu ir kokosu.

Jums reikės:
  • 35 g kokosų cukraus
  • 1/3 stiklinės medaus ar klevų sirupo
  • 1/3 stiklinės kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • ½ stiklinės kakavos miltelių

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  2. Sumaišykite avižinius ir grikių dribsnius bei kokoso drožles, chia sėklas, suberkite kokosų cukrų. Stambesniais gabaliukais susmulkinkite riešutus, įmaišykite į bendrą masę.
  3. Nedidelėje keptuvėje, kaitindami ant mažos ugnies, ištirpinkite kokosų aliejų. Įdėkite medaus/klevų sirupo, suberkite vanilinį cukrų, druską ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite.
  4. Suberkite sausus ingredientus į šlapius. Išmaišykite.
  5. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Masę šiek tiek spustelkite iš viršaus, kad pasiplotų ir būtų kietesnė.
  6. Kepkite 15-20 min. Išimkite iš orkaitės ir perverskite granolą į kitą pusę (verčiant granola sutrupės į gabalus – nunerimaukite). Kepkite dar 10 min, pamaišydami kas 3-4 min., kol granola lengvai apskrus. Dėl tamsios granolos spalvos gali būti sunku nustatyti iškepusi ji ar ne. Vadovaukitės uosle! Ji neleis granola perkepti.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai