Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su špinatais ir ožkos sūriu | Malsena Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su špinatais ir ožkos sūriu | Malsena
LT
EN

Receptai

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su špinatais ir ožkos sūriu

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su špinatais ir ožkos sūriu – skanūs ir sotūs, dvelkiantys Prancūzija. :)

Tešlai:
Įdarui:
  • 140 g špinatų;
  • 6 ožkos sūrio riekelių;
  • Skiltelės česnako;
  • 1 v/š aliejaus;
  • 50 g grietinėlės;
  • 1 kiaušinio trynio ir šiek tiek pieno (plakiniui – krepšeliams patepti);
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.

Paruošimas

Gaminame sluoksniuotą tešlą
  • Išsamų sluoksniuotos tešlos paruošimo būdą rasite mūsų patarimų skiltyje – Sluoksniuota tešla – paruošimo paslaptys ir patarimai.
  • Paruoštą sluoksniuotą tešlą supjaustykite lapeliais (maždaug 20×30 cm). Šiam receptui paimkite vieną toki lapelį – jo užteks 6 krepšeliams, likusią tešlą užšaldykite arba įdarykite kitų įdaru.
Ruošiame įdarą
  • Užvirinkite stiklinę vandens (apie 200 ml). Susmulkinkite česnaką ir suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite špinatus. Virkite apie 5 min. Išvirus nukoškite.
  • Grietinėlę supilkite į virtų špinatų masę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Formuojame ir kepame sluoksniuotos tešlos krepšelius
  • Paruoštą tešlą supjaustykite į šešias kvadratines dalis (10×10 cm). Padėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kadangi tešla kepimo metu gali išsipusti ir nustumti įdarą į šoną, todėl tešlos viduriuką – vietą, kur bus sudėtas įdaras – subadykite šakute.
  • Įdarą paskirstykite ant kiekvieno tešlos kvadrato.
  • Ant kiekvienos špinatų krūvelės uždėkite po ožkos sūrio riekelę, pabarstykite druska ir pipirais.
  • Paėmę už visų keturių kvadrato kampų „uždarykite“ krepšelį, lenkdami kampus į vidurį. Patepkite krepšelių paviršių kiaušinio trynio plakiniu.
  • Krepšelius kepkite apie 15 min. iki 230 – 240°C įkaitintoje orkaitėje.

Susiję produktai:

Komentarai