Prancūziškas lietinių blynų tortas „Mille Crêpes“ | Malsena Prancūziškas lietinių blynų tortas „Mille Crêpes“ | Malsena
LT
EN

Receptai

Prancūziškas lietinių blynų tortas „Mille Crêpes“
Lietinių tešlai:

60 g (6 v. š.) nesūdyto sviesto;

600 ml pieno;

6 kiaušinių;

200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“;

35 g (7 a. š.) cukraus;

Žiupsnelio druskos.

Vanilinio kremo įdarui:

400 ml pieno;

1 a. š. vanilės esencijos;

6 kiaušinių trynių;

100 g cukraus;

30 g kukurūzų krakmolo;

35 g (3 ½ v. š.) nesūdytos sviesto.

Pyrago sutepimui:

400 g plakamos grietinėlės (30 % riebumo);

30 g (3 v. š.) cukraus pudros.

Paruošimas

Kepame lietinius (crêpes):

Blynų tešlą ir kremą užmaišykite likus vienai dienai iki kepimo.

  • Sviestą supjaustykite gabaliukais ir pakaitinkite keptuvėje iki šis paruduos lyg riešutai.
  • Didelėje keptuvėje pakaitinkite pieną, leiskite užvirti. Tuomet atvėsinkite (10 min).
  • Pasirinkę vidutinį greitį suplakite kiaušinius, miltus, cukrų ir druską. Palaipsniui supilkite ir šiltą pieną bei pašildytą, parudavusį sviestą. Viską sumaišykite. Gautą masę palaikykite sandariame inde šaldytuve pernakt.
  • Atėjus metui kepti, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite šiek tiek pašilti.
  • Paimkite keptuvę ir patepę nedideliu kiekiu aliejaus kepkite lietinius. Vienam lietiniui prireiks maždaug 3 šaukštų tešlos. Išliekite lietinį ir kepkite iki kol paviršius lengvai ims ruduoti (praeis maždaug 1 min). Tuomet atsargiai apverskite lietinį ir kepkite dar 5 sekundes. Kartokite, kol gausite 20 lietinių.
Gaminame kremą
  • Užvirinkite pieną. Išjunkite viryklę ir įmaišykite vanilės esenciją, leiskite pabūti 10 min.
  • Paimkite didesnį dubenį ir užpildykite ledukais, pasiruoškite mažesnį dubenėlį, kurį vėliau įsodinsite į šį „ kalną“.
  • Į vidutinio dydžio, gilesniais kraštais puode ar keptuvėje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Palaipsniui įmaišykite karštą pieną. Tuomet uždėkite puodą ant kaitrios ugnies ir leiskite užvirti, nuolat, greitai maišydami (apie 2 min).
  • Perleiskite kremą per smulkų sietelį į nedidelį indą. „Įsodinkite“ šį indą dubenį su ledo kubeliais ir maišykite, iki kol kremas šiek tiek atvės. Tuomet įmaišykite sviestą. Sandariai uždenkite ir palikite pastovėti šaldytuve pernakt.
Metas sutepti tortą
  • Išplakite grietinėlę su cukrumi ir cukraus pudra. Įmaišykite grietinėlės plakinį į paruoštą kremą.
  • Paguldykite pirmąjį lietinį ant padėklo, kuriame serviruosite tortą, ir padekite blyną kremo sluoksniu. Tęskite, kol nebeliks lietinių. Būtinai uždėkite geriausiai pavykusį lietinį ant viršaus.
  • Suteptam pyragui leiskite atvėsti apie 2 val. Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai