PRANCŪZIŠKA DUONA BAGUETTE | Malsena PRANCŪZIŠKA DUONA BAGUETTE | Malsena
LT
EN

Receptai

PRANCŪZIŠKA DUONA BAGUETTE
Sudėtis

500 g. kvietinių miltų 550D;
340 g. vandens (20-25°С);
4 g. (a.š.) sausų mielių;
10 g. druskos.

Paruošimas

Visus produktus sudėti į maišyklės dubenį ir maišyti apie 4 minutes. Sumaišius uždengti maistine plėvele ir laikyti 20-30 minučių, kol išbrinks miltai. Po to, maišyti dar 8-10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga. Įdėti ją į aliejumi išteptą indą, uždengti plėvele ir palikti kambario temperatūroje apie 45-60 minučių, kol tešla pakils ketvirtadaliu. Stalą patepti aliejumi arba pabarstyti nedideliu kiekiu miltų, išimti pakilusią tešlą ir ją sulankstyti. Įdėti atgal į aliejumi ištepta indą, uždengti plėvele ir palikti kambario temperatūroje dar 45 minutes. Tešlą išimti ant miltais pabarstyto stalo, sulankstyti ir palikti keturiasdešimt penkioms minutėms. Tešla pakils beveik ketvirtadaliu.

Padėti tešlą ant stalo ir padalinti į tris vienodo dydžio dalis, iš kurių suformuoti Baguette (pailgos formos, apie 30 cm) kepaliukus. Kildyti apie 40 minučių kambario temperatūroje. Baguette tūris padidės dvigubai. Paruoštų kepaliukų paviršių įpjauti keturiose vietose 70° kampu. Į orkaitę įdėti nedidelį karščiui atsparų indą su vandeniu ir įkaitinti orkaitę iki 230°C temperatūros. Baguette kepti 20-25 minutes, kol apskrus iki gelsvai rudos spalvos.

Susiję produktai:

Komentarai