Pistacijų tortas su viso grūdo kvietiniais miltais | Malsena Pistacijų tortas su viso grūdo kvietiniais miltais | Malsena
LT
EN

Receptai

Pistacijų tortas su viso grūdo kvietiniais miltais

Dar vienas receptas, padėsiantis prisijaukinti visų grūdo dalių miltus – Pistacijų tortas su viso grūdo kvietiniais miltais. 💚

Torto pagrindui
  • 260g nesūdytų lukštentų pistacijų riešutų
  • 250g visų grūdo dalių kvietinių miltų „Malsena“
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 170g kambario temperatūros nesūdyto sviesto
  • 350g cukraus
  • 5 kambario temperatūros didesnių kiaušinių baltymų
  • 120g kambario temperatūros grietinės
  • 2 šaukšteliai vanilės esencijos
  • 1 šaukštelis migdolų esencijos
  • 240ml kambario temperatūros pieno
Kremui
  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 224 g kreminio sūrio „Philadelphia“
  • 360 g cukraus pudros
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
Papuošimui

įv. šviežių uogų

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Lengvai patepkite sviestu apvalią 22 cm skersmens kepimo formą.
  2. Ruošiame pyrago pagrindą: maisto trintuve sumalkite pistacijas. Turėtų išeiti maždaug dvi stiklinės pistacijų miltų.
  3. Vieną su puse stiklinės pistacijų miltų sumaišykite su kvietiniais miltais, kepimo milteliais ir soda bei druska.
  4. Išplakite sviestą su cukrumi iki kreminės masės. Įmuškite ir išplakite kiaušinių baltymus iki tolygios masės. Įmaišykite grietinę, vaniles ir migdolų esencijas. Įmaišykite sausuosius ingredientus, tuomet supilkite pieną ir lengvai išplakite iki vientisos masės.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30-40 min. Leiskite atvėsti, tuomet padalinkite į tris padus.
  6. Kremui: suplakite kreminį sūri ir sviestą. Įmaišykite vanilės esenciją ir pamažu berkite cukraus pudrą, iki išgausite norimą konsistenciją.
  7. Surinkite tortą: paimkite pirmąjį padą ir aptepkite jį kremu, tą patį pakartokite ir su antruoju bei trečiuoju padais. Naudodamiesi neaštriu peiliu tolygiai paskirstykite kremą ant torto viršaus ir šonų. Papuoškite uogomis. Leiskite tortui atvėsti šaldytuve apie 30 minučių prieš patiekiant.

Susiję produktai:

Komentarai