PICA | Malsena PICA | Malsena
LT
EN

Receptai

PICA
Tešlos ruošinys (Biga)

100 g kvietinių miltų (550D);
60 g vandens;
2 g sausų mielių.

Vandenyje ištirpinti mieles, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Ruošinį kildyti 12-16 val. 21°C temperatūroje.

Tešlos sudėtis

400 g kvietinių miltų (550D);
280 g vandens;
162 g tešlos ruošinio (Biga);
25 g alyvuogių aliejus;
9 g druskos;
4 g sausų mielių.

Paruošimas

Į dubenį suberti miltus, druską, mieles, supilti vandenį ir maišyti buitiniu maišytuvu (1 greičiu) 3 min. iki vientisos masės. Po to, į ją sudėti tešlos ruošinį (bigą). Jei reikia, tešlos tirštumą reguliuoti įpilant vandens arba miltų. Nustatyti 2 maišiklio greitį ir maišant po truputį supilti aliejų. Maišyti 5-6 min. Tešlos temperatūra turi neviršyti 24°C. Paruoštą masę laikyti 2 val., po to, ją palankstyti ir laikyti dar 1 val. Tešlą padalinti į norimo dydžio gabaliukus, sudėti į miltais pabarstytą indą, jų paviršių apibarstyti miltais, uždengti plėvele ir laikyti 20 min. Po to, gabaliukus paminkyti rankose, suformuoti paplotėlį spaudžiant kraštukus. Sukant rankomis paplotėlį po truputį tempti, kol gausime ploną picos pado paplotėlį. Galima kočioti ir kočėlu.
Sudėti pasirinktus produktus ant parošto picos pado ir kepti krosnyje 320°C temperatūroje (orkaitėje 250°C), kol kraštukai apskrus.

Susiję produktai:

Komentarai