MINKŠTUTĖLĖ MIELINĖ PYNĖ | Malsena MINKŠTUTĖLĖ MIELINĖ PYNĖ | Malsena
LT
EN

Receptai

MINKŠTUTĖLĖ MIELINĖ PYNĖ
Sudėtis

500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
250 ml pieno (22ºC);
1 vnt. kiaušinis (pusė tešlai, kita pusė pynutėms aptepti);

60 g cukrus;
35 g sviesto (arba aliejaus);
18 g presuotų mielių;
10 g vanilinio cukraus;
7 g druskos.

Paruošimas

Mieles ištirpinti su 5 g cukraus ir 50 ml šilto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės pakils. Į dubenį su pakilusiomis mielėmis supilti likusį šiltą pieną, kiaušinį (pasilikus pusę aptepimui), miltus, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir minkyti apie 5 minutes. Po to, supilti ištirpintą sviestą (ar aliejų) ir minkyti, kol tešla nelips prie dubens sienelių. Pynutės tešlą galite pagardinti įvairiausiais pageidaujamais priedais, pavyzdžiui, razinomis ar šokolado lašeliais. Išminkytą tešlą palikti šiltoje vietoje 1,5 val.-2 val., kol pakils dvigubai. Iš pakilusios tešlos suformuoti ir supinti porą didesnių kepaliukų ar daugiau pageidaujamo dydžio mažesnių pynučių. Kildykite šiltoje vietoje dar apie valandą. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Prieš pašaunant į orkaitę pynių paviršių galite pabarstyti migdolų drožlėmis, cukraus ir cinamono mišiniu, šokolado lašeliais ar kitais pageidaujamais pabarstukais. 

Susiję produktai:

Komentarai