Mielinės bandelės su cinamonu ir kreminiu glajumi | Malsena Mielinės bandelės su cinamonu ir kreminiu glajumi | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinės bandelės su cinamonu ir kreminiu glajumi

Idėja jūsų stalui, kuriai mus įkvėpė #PavasarisAntStalo konkurso laimėtoja Kotryna. 👑 🧡

Tešlai
Cinamono įdarui
  • 0.5 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono
  • 2 šaukštai sviesto (geriausia kambario temperatūros)
Glajui
  • 110 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto
  • 2 šaukštai pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 stiklinė cukraus pudros

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių.
  2. Sumaišykite šiltą pieną su tirpintu sviestu, cukrumi ir mielėmis. Leiskite pastovėti 10 minučių, kol pradės putoti.
  3. Įmaišykite išplaktus kiaušinius, suberkite visus miltus ir druska. Maišykite iki tešla taps minkšta ir elastinga. Tuomet kočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 2 minutes. Kartas nuo karto paberkite miltų, kad neliptų prie rankų. Suformuokite kažką panašaus į rutulį ar cepeliną.
  4. Paimkite didesnį dubenį ir ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Į dubens vidų įdėkite iškočiotą tešlą ir apdenkite sudrėkinta skepeta. Išjunkite orkaite ir įstatykite dubenį į vidų. Leiskite tešlai kilti apie 30 min. Ar tešla paruošta galite patikrinti paspausdami dviem pirštais, jei pirštų įspaudai lieka – tešla dar turi šiek tiek pakilti. Tuomet suplokite tešla rankomis ir apdengę skepeta leiskite kilti dar 30 minučių, kol tešlos masė padvigubės.
  5. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 50x30cm dydžio lakštą. Jo paviršių ištepkite ne per daug storu sviesto sluoksniu. Tolygiai pabarstykite cinamonu ir ruduoju cukrumi ir švelniai įtrinkite į tešlą. Paimkite ilgesnįjį lakšto kraštą ir atsargiai susukite į ritinį. Palaidą tešlos kraštą lengvai įspauskite į ritinio šoną, kad neišsisuktų. Ritinį padalinkite į 12-15 riekių.
  6. Riekes (būsimas bandeles) sudėkite į riebalais pateptą kepimo skardą, apdenkite drėgna skepeta ir leiskite pakilti 30 minučių, iki bandelės padidės veik dvigubai.
  7. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  8. Nudenkite bandeles ir kepkite 25 minutes, kol įgaus lengvai auksinį atspalvį. Leiskite šiek tiek atvėsti prieš padengdami glajumi.
  9. Glajų ruoškite taip: kartu išplakite kreminį sūrį, sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Pamažu suberkite cukraus pudra, plakite iki neliks gumulėlių. Glajumi patepkite cinamono bandelių viršų. Patiekite kol šiltos!

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai