Mielinė riestė su aguonomis | Malsena Mielinė riestė su aguonomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinė riestė su aguonomis

Šventinio stalo karalienė – saldi aguonų ir riešutų riestė, kurios laukia kiekvienas. Ją kepant namai prisipildo ne tik šilumos, bet ir nostalgiško aguonų ir riešutų kvapo. O valgyti ją skaniausia plėšant rankomis ir dalinantis su šalia esančiu.

Jums reikės:
  • 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
  • 120 ml pieno
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 2 kiaušinio trynių
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • kiaušinio plakinio aptepti
  • aguonų pyragui apibarstyti
Įdarui:
  • 150 g aguonų
  • 50 g graikinių riešutų
  • 50 g razinų
  • 2 kiaušinio baltymų
  • 100 g cukraus

Paruošimas

  1. Iš vakaro aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite nakčiai išbrinkti. Išbrinkusias suberkite į drobele išklotą rėtį ir perplaukite švariu vandeniu, palikite nuvarvėti ir pradžiūti.
  2. Užmaišykite mielinę tešlą. Miltus persijokite ir su maišykite su džiovintomis mielėmis.
  3. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros.
  4. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir sumaišykite su pienu. Kiaušinių baltymus atidėkite įdarui.
  5. Ant miltų supilkite cukrų, pieną su kiaušinių tryniais ir išminkykite tešlą. Kai tešla bus vientisa, iš lėto pilkite lydytą sviestą ir jį gerai įminkykite į tešlą.
  6. Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluostėliu, palikite valandai šilti, kad iškiltų.
  7. Aguonas suberkite į virtuvinį smulkintuvą ir gerai susmulkinkite, kol jos sudrėks.
  8. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, trindami pirštais pašalinkite jų odeles, susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu.
  9. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite, nusausinkite, sumaišykite su trintomis aguonomis, riešutais bei cukrumi.
  10. Vieną kiaušinio baltymą išplakite ir sumaišykite su paruoštu aguonų mišiniu.
  11. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite iškilusią tešlą. Iš tešlos suformuokite pailgą pusės centimetro storio stačiakampį.
  12. Tešlą patepkite likusiu kiaušinio baltymu, ant jo vienodai paskleiskite aguonų ir riešutų įdarą palikdami po kelis centimetrus nuo tešlos kraštų.
  13. Tešlą su įdaru suvyniokite į ilgą vyniotinį, jo kraštus patepkite baltymu ir prispauskite prie tešlos, o galus patepkite ir užlenkite, kad įdaras neišbėgtų. Paruoštą vyniotinį susukite į riestę, o jo galą prispauskite prie vyniotinio dugno. Palikite pusvalandžiui šiltai, kad iškiltų.
  14. Riestės viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite aguonomis. Paruoštą pyragą kartu su kepimo popieriumi dėkite į apvalią torto kepimo formą, kad kepdamas neprarastų formos.
  15. Kepkite iki 170 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apytiksliai 40 minučių, kol visiškai iškeps. Iškepusią riestę dėkite ant grotelių, kad praauštų. Pjaustykite visai praaušusią.

Susiję produktai:

Komentarai