Caserecce makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela | Malsena Caserecce makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela | Malsena
LT
EN

Receptai

Caserecce makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela

Pasta gali būti tas paskutinės minutės patiekalas, kurį lengva pasigaminti net tada, kai laiko ilgiems pietums nėra. Geriausia yra tai, kad išlygų, kompromisų patiekalo kokybei ir skoniui visai nereikia daryti. Kol makaronai išverda, padažas jau gali kunkuliuoti, įmantrių ingredientų jam nereikia. Tokie šie „Dar kasnelį“  makaronai su rausvuoju pomidorų padažu ir mocarela, kuriuos paruošite per 15 minučių. 🍅

Jums reikės
  • 3 didelių ir 4 vyšninių pomidorų
  • 3 skiltelių česnako
  • 180 g „Malsena“ kietagrūdžių kviečių makaronų caserecce
  • 60 ml liesos grietinėlės
  • 50 g špinatų

 

  • 15 g šviežio baziliko
  • 100 g mocarelos sūrio
  • 20 g kietojo sūrio
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

 

Paruošimas

Recepto autorės patarimai

Šį patiekalą ruošiau su Lietuvoje gaminamais caserecce makaronais, kurie puikiai „pagauna“ padažą ir sulaiko jį grioveliuose. Man caserecce patinka dėl savo žaismingos straubliukų formos, bet šiam patiekalui puikiai tiktų ir kitos Malsena kietagrūdžių kviečių makaronų rūšys: vamzdeliai penne rigate, sraigteliai fusilli, kaspinėliai farfalle, tad iš jų galite pasirinkti labiausiai patinkančius. Jie gaminami iš kietagrūdžių kviečių, naudojant paviršių „pašiaušiančias“ bronzines formas, todėl tinkamai sugeria padažą, nesukrenta, nesulimpa. Išvirkit teisingai ir turėsit puikų baltymų bei skaidulinių medžiagų šaltinį!

Gaminimas
  1. Didelių pomidorų odelę viršuje įpjaukite kryžmai ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite kelias minutes ir nulupkite odelę. Sutrinkite elektriniu smulkintuvu arba supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
  2. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (jie turi likti šiek tiek kietoki – al dente). Pasilikite apie pusę puodelio vandens, kuriame virė makaronai, ir makaronus nupilkite.
  3. Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apie pusę minutės apkepkite įspaustas česnako skilteles ir sudėkite šiek tiek pasmulkintus špinatus. Apkepkite kelias minutes. Sudėkite smulkintus pomidorus. Troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, suberkite bazilikus.
  4. Į padažą supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pašildykite, kol ims kunkuliuoti. Jei padažas tirštokas, atskieskite vandeniu nuo makaronų. Suberkite makaronus ir gerai išmaišykite.
  5. Makaronus sudėkite į lėkštes, įmaišykite plėšytą mocarelos sūrį ir griežinėliais supjaustytus vyšninius pomidorus. Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu ir juodaisiais pipirais.
Caserecce su pomidorų padažu ir mocarela
4779028202449 MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronai CASERECCE 400 g

Susiję produktai:

Komentarai