Lietiniai su karamelizuotais obuoliais | Malsena Lietiniai su karamelizuotais obuoliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Lietiniai su karamelizuotais obuoliais

Lietiniai su karamelizuotais obuoliais pagal maisto tinklaraštininkę ir receptų knygos autorę Kitchen Julie.

Jums reikės:

2 kiaušinių,
1,5 stiklinės (375 ml) mėgstamo pieno,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
šaukštelio druskos,
110 g „Malsena“ kvietinių miltų.

Įdarui:

pakelio saldintos varškės arba rikotos sūrio,
2 saldžiarūgščių obuolių,
cukraus,
cinamono.

Paruošimas

Steponavičiūtė šiandien kviečia gaminti nostalgija kvepiančius lietinius, tačiau prieš tai primena kelias esmines taisykles, kurios užtikrins plonus, minkštus ir burnoje tirpstančius lietinius. Bene svarbiausias tobulų lietinių komponentas – tinkamai parinkti miltai. Maisto ekspertė pataria naudoti aukščiausios rūšies kvietinius miltus 550D.

„Glitimas, kurį galime rasti kvietiniuose miltuose suteikia blynams tvirtumo ir tamprumo, todėl visaip juos formuojant ar vartant, blynai neplyšta. Naudojant beglitimius miltus, gali kilti rizika, kad sukamas lietinis įplyš. Taip pat svarbu parinkti tinkamą kiekį pieno arba kito skysčio, kurį pilsite į tešlą. Tai gali būti vanduo, pienas, augalinis pienas arba kefyras. Prisiminkite, kad tešla finale turi būti ganėtinai skysta – grietinėlės tirštumo“, –  pataria tinklaraštininkė.

  1. Šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą sviestą.
  2. Lėtai maišydami masę į ją supilkite kvietinius miltus. Gerai išmaišę tešlą palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai išbrinktų.
  3. Nulupkite žievelę ir susmulkinkite obuolius bei pakaitinkite keptuvėje su trupučiu cukraus ir cinamono, kol šie suminkštės.
  4. Dėkite įdarą į lietinius ir apkepkite juos keptuvėje.
  5. Padažui pakaitinkite grietinėlę ir kelis gabalėlius sviesto.
  6. Patiekite lietinius su šiltu padažu ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

 

KJ x Malsena Užgavėnės-8 Lietiniai su karamelizuotais obuoliais Kitchen Julie

Susiję produktai:

Komentarai