Lietiniai su karamelizuotais bananais | Malsena Lietiniai su karamelizuotais bananais | Malsena
LT
EN

Receptai

Lietiniai su karamelizuotais bananais

Lietiniai su karamelizuotais bananais pagal maisto tinklaraštininkę ir receptų knygos autorę Kitchan Julie.

Jums reikės:

2 kiaušinių,
1,5 stiklinės (375 ml) mėgstamo pieno,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
šaukštelio druskos,
110 g „Malsena“ kvietinių miltų.

Įdarui:

2 bananų,
karšto šokolado arba šokolado kremo.

Paruošimas

Steponavičiūtė šiandien kviečia gaminti nostalgija kvepiančius lietinius, tačiau prieš tai primena kelias esmines taisykles, kurios užtikrins plonus, minkštus ir burnoje tirpstančius lietinius. Bene svarbiausias tobulų lietinių komponentas – tinkamai parinkti miltai. Maisto ekspertė pataria naudoti aukščiausios rūšies kvietinius miltus 550C ar 550D.

„Glitimas, kurį galime rasti kvietiniuose miltuose suteikia blynams tvirtumo ir tamprumo, todėl visaip juos formuojant ar vartant, blynai neplyšta. Naudojant augalinius miltus, gali kilti rizika, kad sukamas lietinis įplyš. Taip pat svarbu parinkti tinkamą kiekį pieno arba kito skysčio, kurį pilsite į tešlą. Tai gali būti vanduo, pienas, augalinis pienas arba kefyras. Prisiminkite, kad tešla finale turi būti ganėtinai skysta – grietinėlės tirštumo“, –  pataria tinklaraštininkė.

Kitas svarbus blynų igredientas – kiaušiniai. Kulinarė prieš įmušant kaušinius į tešlą, rekomenduoja juos šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, jie blynams suteiks švelnumo ir elastingumo.

  1. Šluotele išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą sviestą.
  2. Lėtai maišydami masę į ją supilkite kvietinius miltus. Gerai išmaišę tešlą palikite pastovėti 30 minučių, kad miltai išbrinktų.
  3. Gerai sunokusius bananus perpjaukite per puse ir pakaitinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto kol šie suminkštės.
  4. Jeigu gaminate karštą šokoladą, išlydykite šokoladą puode su gabalėliu sviesto ir šlakeliu pieno. Jeigu naudojate kremą, tepkite jį ant lietinių ir į vidų dėkite karamelizuotus bananus.
  5. Patiekite pabarstę milteliniu cukrumi.
KJ x Malsena Užgavėnės KJ x Malsena Užgavėnės-3 KJ x Malsena Užgavėnės-4

Susiję produktai:

Komentarai