Lakštinis medaus tortas | Malsena Lakštinis medaus tortas | Malsena
LT
EN

Receptai

Lakštinis medaus tortas

Kardamono, cinamono, imbiero ir medaus kvapas, pripildantis visus namus, reiškia tik viena – ant stalo jau netrukus atsidurs visų lietuvių pamėgtas tradicinis medaus tortas. Jo kepimas daugelio namuose jau tapęs tradicija.

Jums reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 3 v. š. medaus
  • 50 g sviesto
  • 450 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. meduolių prieskonių
  • 200 g sūrio kremo
  • 200 g maskarponės
  • 150 g grietinėlės
  • 65 g cukraus
  • 1 citrinos žievelės, citrinos sulčių

Paruošimas

  • Dideliame, karščiui atspariame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir medų. Sudėkite sviestą.
  • Dubenį uždėkite ant puodo su vos verdančiu vandeniu ir maišydami masę kaitinkite virš garų.
  • Kai sviestas ištirps ir masė bus vientisa, nukelkite, įberkite prieskonius ir maišykite.
  • Persijokite miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį įmaišykite į medaus masę.
  • Išminkykite tešlą, padalinkite į 10 lygių dalių, kiekvieną įvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę 180 ° Paruoškite 10 kepimo popieriaus lakštų.
  • Ant kiekvieno iškočiokite tešlą kuo ploniau ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių. Taip iškepkite visus torto lakštus. Kiekvieną dar karštą lakštą apipjaukite uždėję 15–16 cm skersmens lėkštę ar kepimo formos dugną. Nupjaustykite kraštus ir pasilikite juos puošmenai.
  • Citriną nuplaukite, sutarkuokite jos žievelę, išspauskite sultis.
  • Elektriniu plaktuvu išplakite sūrį, kad suminkštėtų. Suberkite cukrų, sudėkite maskarponę ir plakite 1 minutę. Supilkite grietinėlę ir dar plakite  1–2 minutes.
  • Supilkite citrinos sultis, sudėkite tarkuotą žievelę, viską perplakite, kad susimaišytų.
  • Dėkite pirmąjį lakštą į serviravimo lėkštę, uždėkite ant jo didelį šaukštą kremo ir paskirstykite. Uždėkite antrąjį lakštą ir viską pakartokite. Taip sluoksniuokite visus lakštus. Aptepkite visą torto paviršių plonu kremo sluoksniu ir papuoškite likusios tešlos trupiniais ar norimu dekoru.
  • Palikite tortą per naktį šaldytuve lakštams išbrinkti.

 

Susiję produktai:

Komentarai