Tradiciniai lietuviški kūčiukai | Malsena Tradiciniai lietuviški kūčiukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Tradiciniai lietuviški kūčiukai

„Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė Sonata Šalkauskaitė atskleidžia tobulų kūčiukų paslaptis – kaip  tinkamai derėtų juos paruošti, jog ir prieš močiutę gėda nebūtų. Tiesa, kadaise kūčiukai buvo labai paprasti – tai buvo pasninko maistas, kurio metu gyvulinės kilmės produktų vartoti nebuvo galima. Tik vėliau kūčiukų tešlą imta gardinti tokiais ingredientais kaip sviestas ar pienas.

Jums reikės:

1 kg kvietinių miltų;
480 ml vandens;
1/2 a. š. sausų mielių;
120 g cukraus;

2 a. š. vanilinio cukraus;
3 v. š. aguonų;
1/2 a. š. druskos;
70 g aliejaus.

Paruošimas

  1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišykite medine mentele arba spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.
  2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų.
  3. Tešlą palikite pastovėti 1 val., uždengę skepeta.
  4. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite ploną virvelę. Supjaustykite ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  5. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepkite iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.
  6. Patiekite su aguonų pienu arba kisieliumi.
003005

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai
Kristina2018-12-10 08:23 rašė:

Labai gardūs kūčiukai gaunasi pagal šią receptūrą. Didelis dėkui Malsenai.

Malsena2018-12-10 11:53 rašė:

Džiaugiamės, kad patinka, Kristina! ☺️