Blynai „Cong you bing“ su svogūnų laiškais | Malsena Blynai „Cong you bing“ su svogūnų laiškais | Malsena
LT
EN

Receptai

Blynai „Cong you bing“ su svogūnų laiškais

Blynai „Cong you bing“ su svogūnų laiškais − kinų itin pamėgtas, greitas užkandis. Šie blynai gali būti puikus, netradicinis sprendimas Jūsų Užgavėnių stalui.

Blynų tešlai reikės

360 g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“;

200 g svogūno laiškų, smulkiai supjaustytų;

165 ml ir 1 v. š. šilto vandens;

½ a. š. druskos;

Aliejaus (kepimui).

Imbiero ir sojos padažui

1 a. š. tarkuoto imbiero;

1/5 svogūno galvos;

¾ a. š. rudojo cukraus;

¼ a. š. čili prieskonių;

1 a. š. „Vorčesterio“ padažo;

1.5 v.š. sojos padažo;

1/5 v. š. ryžių acto.

Paruošimas

  • Į dubenį suberkite miltus ir maišydami, palengva supilkite šiltą vandenį. Maišykite tol, kol tešla nebelips prie indo kraštų.
  • Išimkite tešlą iš indo ir minkykite 15 min. ant miltais pabarstyto paviršiau. Tešla turėtų gautis vientisa, be gumuliukų. Tuomet apdenkite tešlą drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pastovėti 20 min.
  • Kol tešla stovės, pasigaminkite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite atskirame inde.
  • Tešlai pastovėjus 20 min padalinkite ir iškočiokite tešlą į du vienodo dydžio kamuolius. Kol formuosite vieną tešlos kamuolį, nepamirškite kito apdengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu. Iškočiokite kamuolį į plonytį blyną ir patepkite blyno viršų aliejumi, pabarstykite šiek tiek druskos, taip pat užberkite pusę susmulkintų svogūnų laiškų. Paskleiskite druska ir laiškus tolygiai ant viso blyno. Susukite blyną taip, lyg vyniotumėte kilimą į ritinį.
  • Susuktus blynus supjaustykite į maždaug 11 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į maždaug 12.5 cm skersmens paplotėlį. Jei paplotėliai limpa prie rankų, pabarstykite šiek tiek miltų.
  • Įpilkite aliejaus į keptuvę ir leiskite įkaisti. Kepkite paplotėlius apie 4 minutes (po 2 minutes kiekvienai pusei), kol šie lengvai apskrus.
  • Iškepusius supjaustykite ketvirčiais arba patiekite nesupjaustytus su imbiero ir sojos padažu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai